Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Medicul Lidia Dobrei a murit. Mesajul emoţionant al doctoriţei, din spital, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

8
26 Apr 2021 09:18:07
Autor: Daniel Guţă
Lidia Dobrei. Foto: Arhiva personală. Facebook
Lidia Dobrei. Foto: Arhiva personală. Facebook

Medicul Lidia Dobrei a murit. La începutul lunii aprilie, Lidia Dobrei fusese internată în spital, după ce s-a infectat cu Covid 19.

Medicul Lidia Dobrei a murit în spital. La începutul lunii aprilie, Lidia Dobrei fusese internată în spital, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Din spital, doctoriţa publicase un mesaj de mulţumire adresat celor care au sprijinit-o, în care a relatat şi despre cum s-a infectat cu noul coronavirus.

Doliu în Spitalul Deva. A murit medicul Ileana Moca, în ATI, răpus de COVID-19. Mesajul colegilor

Un medic a murit infectat cu SARS-CoV-2. Gabriela Todorescu a ajuns la ATI, dar nu a mai putut fi salvată

„Dragi prieteni. Mulţùmesc lui Dumnezeu pentru evoluţia bună a stării de sănătate a mea şi a soţului meu. Mulţumesc vouă tuturor pentru sutele de mesaje trimise zilnic şi pentru toate rugăciunile şi gândurile voastre bune. Am fost intrebată cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam în braţe şi le aşezam pe scaun pentru a putea fi examinate. E riscul meseriei, indiferent de protecţìe. Boala e reală, respectaţi cât puteţi normele de protecţie şi Bunul Dumnezeu să vă păzească. Tratamentul e dur, dar Dumnezeu e bun cu noi. Fiţi binecuvântaţi cu sănătate şi o viaţă fără probleme. Vă mulţumim”, a scris Lidia Dobrei, pe pagina sa de Facebook, în 2 aprilie.

Medicul Lidia Dobrei, implicată în acţiuni umanitare

Lidia Dobrei s-a născut la 12 ianuarie 1954, în localitatea Roşia Nouă, judeţul Arad, a absolvit Facultatea de Medicină Generală Timişoara în anul 1980, din 2003 a fost doctor în ştiinţe medicale. Între anii 1988 şi 2008 a efectuat numeroase cursuri de specializare în radiologie, în metode de diagnosticare şi ultrasonografie generală. A făcut stagii de documentare doctorat în San Francisco, Seatle, Portland, Ohio – SUA şi Berlin – Germania. Afost preşedinta Asociaţiei Umanitare „Monyque şi Evelynne” din Călan, membră a Societăţii Naţionale şi Internaţionale a Medicilor Creştini şi preşedinta Filialei Călan a Crucii Roşii. Asociaţia Umanitară „Monyque şi Evelynne” s-a înfiinţat în anul 1992 şi sub directa îndrumare a Lidiei Dobrei s-a ocupat de primirea, depozitarea şi distribuirea gratuită de medicamente, materiale şi aparatură medicală tuturor persoanelor fizice şi juridice care au nevoie de acestea. Timp de 18 ani, asociaţia a desfăşurat o activitate laborioasă şi a ajutat spitalele din Călan, Petroşani, Haţeg, Orăştie, Hunedoara şi Deva, căminele de bătrâni din Brănişca şi Geoagiu, ONG-uri, precum şi mii de bolnavi, conform evidenţelor asociaţiei, informează replicahd.ro.

Din anul 2004, până în 2016, medicul Lidia Dobrei a fost consilier judeţean şi a detinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, culte, cultură, sport, tineret, probleme de sănătate, protecţie socială, ale familiei şi copilului, precum şi de legătură cu ONG-urile, calitate în care s-a implicat într-o serie de activităţi care au contribuit la îmbunătăţirea imaginii consiliului judeţean şi rezolvarea unor probleme ale sistemului sanitar judeţean.

Mai puteţi citi şi:

Scene cutremurătoare la înmormântarea maestrului Liviu Lăzărescu: „Ruşine! Ne-aţi amintit de prigoana comunistă” 

Imagini tragice în Spitalul Deva: „Situaţia este critică. Se aşteaptă zeci de minute eliberarea paturilor”

Celia, de două săptămâni în spital după infecţia cu COVID 19. Mesaj emoţionant transmis de artistă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Adrian Foangǎ
26.04.2021, 09:35:02

Dumnezeu in sus, Dumnezeu in jos... iata ca Dumnezeu n-a ajutat-o.

+2 (16 voturi)
Utilizator Adevărul
26.04.2021, 09:41:06

Comentariu considerat abuziv.

geek-a-contra
26.04.2021, 09:47:48

intotdeauna simt un regret cind aud de moartea unui om care a facut ceva in viata. si asta este valabil sin in cazul doctoritei asteia. pe de alta parte... era medic si ca urmare ar fi putut face parte din primul val de vaccinati anti-covid. se pare ca a ales sa nu se vaccineze. si a platit pretul.....

+13 (13 voturi)
LAMURITORUL
26.04.2021, 10:04:37

Exact, O EROARE FATALA. PE CARE O FAC MULTI. DAR ASTA O SA STIE RUDELE LOR. Uite Arsinel, din ianuarie s-a vaccinat, si cand s-a intalnit cu virusul a avut doar o temperatura usoara ca bebelusii.

+10 (10 voturi)
ion ion
26.04.2021, 11:56:11

"Lidia Dobrei s-a născut la 12 ianuarie 1954" Deci avea 67 de ani.. De iesit la pensie doamna doctor n-a auzit???? Aaaa... "consilier judetean" ???? un ban in plus mocca

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările