Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Monica Iacob Ridzi poartă orteze pentru a se putea deplasa. Starea de sănătate a fostului ministru s-a agravat după gratii

1
12 Jun 2015 15:54:12
Autor: Daniel Guţă
Monica Iacob Ridzi a fost condamnată.FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.
Monica Iacob Ridzi a fost condamnată.FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.

Starea de sănătate a Moncăi Iacob – Ridzi s-a înrăutăţit în închisoare, potrivit apropiaţilor săi. Aceştia susţin că fostul ministru este nevoit să poarte proteze la genunchi ca să mai poată merge.

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroşaniului şi soţul fostului ministru Monica Iacob Ridzi, condamnată într-un dosar de corupţie, a declarat că soţia sa este nevoită să poarte orteze, altfel nu nu poate merge. “Soţia mea poartă două orteze la genunchi, fără ele nu prea poate să meargă. Din câte am înţeles, ar putea fi o afecţiune colaterală bolii pe care o are. Din câte ştiu, soţia mea are probleme şi cu oasele, iar în urmă cu câţiva ani a suferit o fractură de platou tibial. Soţia mea mi-a spus că are dureri mari şi nu le dă jos ca să poată să meargă”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. În data de 3 martie, a fost transferată la Spitalul Penitenciar Jilava, la solicitatea sa şi la recomandarea medicilor. Fostul demnitar a precizat că suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică, trombofilie prin mutaţie homozigotă şi heterozigotă, boala von Willebrand, tiroidită cronică, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoză, gastrită, anemie feriptivă.

Prin intermediul soţului său, fostul ministru al Tineretului a depus şi o cerere de graţiere, care urmează să fie analizată de Preşedintele Klaus Iohannis.


Monica Iacob Ridzi a fost acuzată că în 2009 a dispus plata a peste 2,7 milioane de lei din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) pe care îl conducea, pentru prestaţii neefectuate sau supraevaluate. Anchetatorii au susţinut că faptele au fost săvârşite “printr-un mecanism extrem de insidios, în care au primat activităţile fostului ministru, inculpata Iacob-Ridzi Monica-Maria, constând în antrenarea celorlalţi inculpaţi la săvârşirea, în calitate de coautori sau complici, a infracţiunilor menţionate ceea ce imprimă faptelor sale o gravitate deosebită”.

De asemenea, procurorii au acuzat-o pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, pe 13 iulie 2009, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, pentru a împiedica aflarea adevărului. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro) în dosar.

Monica Iacob Ridzi este căsătorită cu primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, şi are doi copii.


Vă recomandăm şi:

Ovidiu Hada - mărirea şi decăderea primarului „de import” al Hunedoarei

Fostul primar al Hunedoarei este judecat pentru infracţiuni de corupţie, într-un dosar în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a încheiat cercetarea judecătorească şi se va pronunţa în data de 19 septembrie. În primă instanţă, Ovidiu Hada a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, dar a declarat recurs, soluţia Curţii de Apel nefiind definitivă.

ICCJ: Faptele ministrului Ridzi, de o „gravitate extremă” după tentativa distrugerii probelor

Faptele fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi sunt de o "gravitate extremă", după ce aceasta a angrenat persoane în tentativa sa de a şterge urmele informatice ale infracţiunilor de corupţie pe care le-a comis, arată instanţa supremă, în motivarea deciziei de condamnare a acesteia.

Monica Iacob Ridzi este al doilea deputat hunedorean condamnat în şase luni

Monica Iacob Ridzi, deputat în Valea Jiului şi fost ministru al Tineretului şi Sportului, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi la trei ani de interzicere a unor drepturi civile. Este al doilea deputat hunedorean condamnat în ultimele şase luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de închisoare pentru afaceri ilegale făcute când era primar al Devei

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul de anchetă al unui schimb ilegal de terenuri, din 1999.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

bonfire bonfire
12.06.2015, 16:25:06

Aha.. cum sa nu... Merge cu vrajeala, se poarta.. Si panarama asta ca si becali..”.pe moarte” in puscarie plin de viata afara ...

Modifică Setările