Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Motivul stupid pentru care o grădiniţă din Hunedoara a fost mâzgălită cu mesaje de ură şi ameninţare VIDEO

32
27 Jun 2022 11:03:10
Autor: Daniel Guţă
Grădiniţă devastată în Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Grădiniţă devastată în Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

O grădiniţă din Hunedoara a fost vandalizată. Autorii distrugerilor au lăsat mesaje de ameninţare şi de ură pe faţada clădirii.

Un milion de euro au fost investiţi în modernizarea grădiniţei „Piticot” din Hunedoara, fonduri accesate de primărie prin programele Uniunii Europene.

VIDEO - GRĂDINIŢA DIN HUNEDOARA

Lucrările de reabilitare au ajuns într-un stadiu avansat, anunţa Primăria Hunedoara. 

Luni dimineaţă, 27 iunie, localnicii au observat însă că faţada recent zugrăvită a clădirii a fost devastată de persoane necunoscute, care par să fi fost revoltate de culori asemănătoare celor ale curcubeului, alese pentru decorarea ei: galben, portocaliu, roşu, violet, bleu-marin, albastru, verde. 

Pereţii exteriori au fost mâzgăliţi cu var, iar autorii vandalizării au lăsat mesaje de ură şi ameninţare (pe care le redăm întocmai, gramatical): „Copii noştri nu sunt homosexuali” şi „Gunoaie globaliste, nu mai vopsiţi în culori. Anti LGBTQ. Vă dăm foc”. Autorii se referă la faptul că grădiniţa a ales curcubeul, care este adoptat ca simbol universal al diversităţii sexuale. 

 


Grădiniţa vandalizată. ADEVĂRUL

 

„Poliţia municipiului Hunedoara efectuează cercetări sub aspectul comiterii de distrugere şi ameninţare, în vederea identificării autorilor şi a luării măsurilor legale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.


Grădiniţă devastată. Foto: Daniel Guţă ADEVĂRUL

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara au informat că locurile vandalizate vor fi remediate, iar grădiniţa se află încă în şantier.


Grădiniţa din Hunedoara. ADEVĂRUL

Ideea decorării faţadelor a venit chiar dinspre copii de 6 – 7 ani şi fost adoptată din dorinţa de a înveseli clădirea, de a o face mai prietenoasă cu cei mici încă de la primul contact vizual, informează Primăria Hunedoara.

„Un alt motiv pentru care s-a acceptat ideea a fost faptul că, aşa cum o ştim cu toţii, curcubeul reprezintă un simbol al speranţei (vă aduceţi aminte curcubeul desenat de copii şi afişat la ferestre la începutul pandemiei Covid?!). Pentru mine e cu atât mai greu de înţeles un astfel de gest cu cât şi din punct de vedere religios curcubeul este un element care apare şi în scrierile biblice ca semn al legământului făcut de Dumnezeu cu oamenii, imediat după potop. Pe de altă parte, de la bunici ştim că atunci când apare după ploaie, curcubeul promite linişte şi armonie dar şi înălţare spirituală pentru cel care crede în valorile creştine. Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, referitoare la simbolistica folosită de minorităţile sexuale. Din punctul nostru de vedere culorile vii sunt simbolul copilăriei iar curcubeul este un fenomen natural spectaculos care bucură privirea şi sufletul oricărei persoane (indiferent de apartenenţă socială, religioasă ş.a.m.d.)”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Modul în care a fost colorată faţada nu a avut şi nu are nicio legătură cu vreo dorinţă de a promova vreo comunitate anume, de niciun fel, ci doar cu dorinţa de a transforma o grădiniţă veche şi mohorâtă, construită în 1952, într-o grădiniţă modernă şi veselă (inclusiv din punct de vedere al aspectului exterior), a informat Primăria Hunedoara.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cerşetorii nomazi, aduşi cu microbuzele, ocupă străzile Hunedoarei. De unde vin grupurile de femei şi copii

Fostă bază secretă din Munţii Poiana Ruscă, înghiţită de natură. Locul de unde au fost lansate rachete în 1989 VIDEO

Adevăratul templu al dacilor. Locul secret de lângă Sarmizegetusa unde erau comorile de aur uluitoare, aduse zeilor

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

mihai radu
27.06.2022, 11:23:50

Ba din contra,eu zic că tocmai persoane anti homosexuali au făcut trebușoara, ca să cadă vina pe inversioniști !

+5 (5 voturi)
db
27.06.2022, 11:34:47

Chiar nu ne dăm seama că ura ne va aduce sfârșitul? Unde e și ce mai înseamnă creștinismul? Unde e iubirea aproapelui propovăduită de Isus? BOR, ce zici de asta?

+3 (7 voturi)
ion xulescu
27.06.2022, 11:43:51

E impinsa la extrem chestia asta cu homosexualii... Am vazut filmul de desene animate "Lightyear" cu nepoata de 3 ani. Cum sa-i explic de ce capitanul femeie e gravida cu "sotul" tot femeie????? Intr-un Walt Disney film????? Unde sunt desenele animate de alta data.....

-6 (16 voturi)
Steve
27.06.2022, 11:53:10

Dar nu era mai bine sa se vopseasca cladirea in culori normale, eventual sa fie si ceva desene cu pitici, ciupercute, ratuste etc daca tot e pentru copii? De ce trebuie implementata mentalitatea asta de homosexualitate copiilor, de ce trebuie neaparat sa fie mandrii ca unii din orasul lor sunt homo, de ce au obligatia cetatenii sa afiseze steaguri curcubeice in oras si sa fe mandrii de diversitate, adica ca unii si-o trag altcumva? OK pentru toleranta si diversitate dar sa-si vada de treaba lor. Adoptia pentru curcubei ar trebui interzisa, un copil adoptat de asemenea indivizi e o prada usoara, ar fi orientat si ar deveni asemenea lor.

-9 (17 voturi)
mihai radu
27.06.2022, 12:18:15

Stimate domn ,cum faceți conexiunea cu homosexualii privind culorile de fațadă ale unei clădiri,asta-i obsesie frate,nici mie nu-mi plac acele culori de fațadă fiindcă sunt prea distonante și creează disconfort vizual,dar atât !

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările