Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Noul centru logistic şi de producţie din Sântuhalm, în blocaj de 6 luni. Lucrările vor fi reluate

0
30 Jan 2020 11:59:05
Autor: Daniel Guţă
Şantierul centrului logistic de la Sântuhalm. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Şantierul centrului logistic de la Sântuhalm. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Construcţia centrului logistic de la marginea Devei, o investiţie estimată la peste 40 de milioane de euro, va fi reluată, anunţă primăria.

Lucrările la viitorul centru logistic din zona Sântuhalm (Deva), blocate din vara anului trecut, vor fi reluate în perioada următoare, susţine primarul Florin Oancea.

„În şedinţa de Consiliu Local de astăzi am supus aprobării consilierilor documentaţia Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ”WDP Industrial Park Deva”, generat de halale industriale din apropierea fabricii Macon. Prin aprobarea PUZ am deblocat lucrările la acest obiectiv, astfel încât investitorul intră în linie dreaptă cu lucrările, pe care îşi propune să le finalizeze în acest an. Valoarea investiţiei este de peste 40 de milioane de euro şi va genera peste 350 de noi locuri de muncă în municipiul Deva”, a precizat primarul Devei.

În iunie 2019, cea mai mare investiţie privată derulată în ultimul deceniu în Deva, construcţia unui centru logistic şi a mai multor hale de producţie la marginea municipiului Deva, a fost oprită.

O sesizare a societăţii de apă şi canalizare Apa Prod şi lipsa autorizaţiilor necesare de la Primăria Deva au dus la suspendarea lucrărilor după şase luni de şantier. Constructorii centrului logistic au fost reclamaţi că au demontat ilegal o conductă de apă.

De asemenea, ei au început lucrările, din decembrie 2018, fără a avea autorizaţiile de construire necesare şi fără ca municipalitatea din Deva să adopte Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru amplasament. Pe şantierul din zona Sântuhalm au rămas scheletele halelor de producţie şi utilajeleconstructorilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan a intrat în şantier. În doi ani vom circula pe un drum judeţean cu totul modernizat

Marile planuri ale comuniştilor pentru cetăţile dacice: aeroport în Deva şi funicular până la Sarmizegetusa Regia

Cea mai spectaculoasă şosea din Parâng a intrat în şantier. Drumul va urca la peste 1.500 de metri în staţiunea montană

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările