Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Noul coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. A crescut numărul celor infectaţi cu COVID 19

0
12 Aug 2020 16:42:34
Autor: Daniel Guţă
ARHIVĂ.
ARHIVĂ.

A crescut numărul persoanelor infectate cu Covid 19 în judeţul Hunedoara, arată cel mai recent raport publicat de Prefectura Judeţului Hunedoara.

Hunedoara se numără printre judeţele care au înregistrat cele mai multe noi cazuri de persoane diagnosticate cu virusul SARS-COV-2. În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au înregistrat 71 de noi infectări, arată un raport publicat miercuri, de Prefectura Hunedoara. Cu o zi în urmă au fost raportate 51 de îmbolnăviri în judeţul Hunedoara.

Nouă localităţi din judeţul Hunedoara riscă să die declarate în carantină ca urmare a numărului mare de cazuri active, în raport cu cel al populaţiei, respectiv peste 3 bolnavi la mia de lcouitori. Acestea sunt Bătrâna, Bunila, Mărtineşti, Orăştie, Haţeg, Orăştioara de Sus, Turdaş, Teliucu Inferior, Luncoiu de Jos.

Aproape 1.300 de hunedoreni s-au infectat cu Covid 19 de la începutul acestui an, numărul cazurilor active fiind de circa 400.

67 de cazuri în Hunedoara

Unele autorităţi au făcut apel la calm, către populaţie. Nu se pune problema carantinării municipiului Hunedoara, spune Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. Conform legii, în municipiul Hunedoara pentru a se institui carantina, trebuie să se înregistreze 219 cazuri în 14 zile (adică atunci când cazurile pozitive ar depăşi 3‰ din populaţia municipiului Hunedoara). În acest moment, în oraşul nostru sunt 67 de cazuri, dintre care 32 internate.


Mai puteţi citi şi:

COVID la Consiliul Judeţean Hunedoara. Accesul persoanelor străine în clădire a fost restricţionat

Secţiile de Boli Infecţioase din Haţeg şi Hunedoara, pline cu pacienţi COVID-19 veniţi de la două biserici

Alertă în spitalul din Hunedoara, după ce şapte asistente şi o liftieră s-au infectat cu noul coronavirus


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările