Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

O şcoală gimnazială din Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE. Investiţie de 8 milioane de lei

0
24 Sep 2020 23:03:19
Autor: Daniel Guţă
Şcoala gimnazială nr. 6.
Şcoala gimnazială nr. 6.

Încă o şcoală din municipiul Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri europene. Investiţia se ridică la 8 milioane de lei.

Şcoala Gimnazială nr. 6 din municipiul Hunedoara, zona Piaţa Florilor, va fi reabilitată cu ajutorul fondurilor europene, informează Agenţia de Dezvoltare Regională Vest.

Joi, a fost semnat contractul de finanţare a investiţiei pentru şcoala gimnazialp, din cadrul Colegiul Tehnic „Matei Corvin”. Proiectul are o valoare totală de 8 milioane de lei, din care 7,6 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

„Se va interveni la clădirea Şcolii Gimnaziale nr. 6, imobil cu regim de înălţime P+2E şi o suprafaţă construită desfăşurată de 2.322 metri pătraţi. Sunt prevăzute: consolidarea clădirii şi refacerea acoperişului, reabilitarea termică a anvelopei, înlocuirea geamurilor, a uşilor şi a pardoselii, refacerea zidăriei şi a tencuielii interioare şi exterioare, reabilitarea sistemului de încălzire şi furnizare a apei, reabilitarea/ modernizarea instalaţiei electrice şi a instalaţiei de iluminat, refacerea finisajelor, recompartimentări interioare, repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/ sau afectează funcţionalitatea clădirii, repararea trotuarelor în scopul eliminării infiltraţiilor etc. Infrastructura va fi adaptată pentru persoanele cu dizabilităţi (rampe de acces, platformă oblică mobilă, grup sanitar), se vor amenaja curtea şcolii şi spaţiile verzi. Investiţia cuprinde, de asemenea, realizarea unui teren de sport”, a informat ADR Vest.

Perioada de implementare a proiectului este de 25 de luni. 670 de elevi vor beneficia de infrastructura şcolară modernizată.


Mai puteţi citi şi:

FOTO Drumul marmurei, scurtătura prin munţi care dă fiori. Traseul ascuns spre faimoasa carieră de la Ruşchiţa

Drumul de marmură spre un sat înmărmurit din Ţinutul Pădurenilor – aşezarea cu biserică şi drum de marmură, dar cu un singur locuitor

FOTO Vadu Dobrii, tărâmul uitat al pădurenilor. Viaţa în satul care a avut mină de fier şi rachete antiaeriene

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările