Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Operatorul de salubrizare acuzat că nu îşi respectă angajamentele. Primăria Deva a cerut rezilierea contractului

0
19 Jul 2019 19:22:10
Autor: Daniel Guţă
Tomberoane în Deva.
Tomberoane în Deva.

Primarul Devei a solicitat rezilierea contractului de prestări servicii încheiat între municipalitate şi operatorul de salubrizare, acuzând firma care se ocupă cu colectarea gunoaielor că nu se achită de sarcini.

Florin Oancea a solicitat, vineri, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Brai-Cata, care colectează deşeurile în Zona 3 Centru a judeţului, care cuprinde oraşele Deva, Hunedoara şi Orăştie. A acuzat societatea că nu s-a achitat de sarcinile primite şi din această cauză localnicii au depus o mulţime de reclamaţii la primărie.

„Este evident: contractul de salubritate nu este respectat de firma Brai-Cata SRL. Am încercat toate variantele posibile pentru a determina firma de salubrizare să-şi facă treaba. Am încercat să evit un conflict major, care să adâncească şi mai mult o stare de criză care îi afectează pe cetăţenii municipiului Deva. Am încercat prin discuţii amiabile, i-am rugat, i-am amendat, i-am somat, le-am dat un ultimatum, le-am dat şi al doilea ultimatum - şi ei tot nu-şi îndeplinesc obligaţiile. De aceea, în această dimineaţă, am cerut ADI Deşeuri rezilierea contractului de salubrizare cu firma Brai-Cata SRL şi am informat şi Consiliul Judeţean Hunedoara despre decizia noastră”, a susţine primarul Devei.

Rezilierea contractului cu operatorul de salubritate este posibilă doar cu votul membrilor din ADI Deşeuri. Firma Brai-Cata se ocupă de colectarea deşeurilor în 3 zone ale judeţului, cu excepţia Văii Jiului, după ce a câştigat licitaţiile organizate de ADI Deşeuri, din care fac parte toate primăriile din judeţ şi Consiliul Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini revoltătoare la marginea municipiului. Oamenii au transformat ruinele combinatului în groapă de gunoi

Liderul romilor, furios că autorităţile nu fac curăţenie la blocul fantomă, unde omenii aruncă gunoiul de la fereastră: „Aşa locuiesc romii în ghetou!”

FOTO Imagini de coşmar în Centrul vechi cu râul transformat într-o uriaşă rampă de gunoi. Oamenii şi-au aruncat fotoliile, paturile şi WC-urile pe maluri

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii