VIDEO Oraşul invadat de mistreţi. De ce mişună animalele sălbatice pe străzile din Valea Jiului, fără să se teamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un porc mistreţ imens a fost găsit în curtea unui depozit din Petroşani, iar urmă cu câteva zile, o femelă însoţită de mai mulţi pui a fost reperată la marginea municipiului. În fiecare iarnă animalele sălbatice, cobrâte din munţi şi din pădurile din zonă ajung în oraşele Văii Jiului.

Un mistreţ în căutare de hrană a fost fotografiat de trecători în curtea unei societăţi comerciale din Petroşani. Animalul a coborât în oraş dintr-o pădure aflată în zona Slătinioara şi a fost zărit adăpându-se din bălţi.

Un alt localnic din Petroşani a fotografiat o femelă de mistreţ, însoţită de mai mulţi pui, în timp ce traversa o stradă de la marginea municipiului.

Animalele sălbatice au devenit, în preajma iernii, o prezenţă obişnuită în mai multe oraşe din Valea Jiului. În urmă cu două săptămâni, un urs a fost găsit mort, pe calea ferată, în zona unui tunel de pe Defileul Jiului, înainte de halta Strâmbuţa de la marginea municipiului Petroşani.

Animalul sălbatic, în vârstă de aproximativ doi ani, a fost lovit de locomotiva unui tren care circula pe ruta Petroşani - Craiova. În mai multe rânduri, localnicii de pe străzile mărginaşe ale Petroşaniului s-au plâns că animalele din ogrăzi le-au fost atacate de sălbăticiuni.

Vânătorii au fost chemaţi să împuşte un urs care intrase pe veranda unor localnici de pe Strada Cucului.

VIDEO: Groza Dates / Facebook.


FOTO: cronicavj.ro.

image

La marginea oraşului Petrila, spre Cheile Jieţului, o dată cu primul strat de zăpadă care se aşterne, mai devreme, iarna. lupii, cerbii şi urşii lasă urme în apropierea gospodăriilor momârlanilor. Oamenii nu se tem însă de prezenţa sălbăticiunilor, care coboară din zonele alpine ale Parângului, în căutarea hranei. Tot la câţiva kilometri de Petrila deseori pot fi văzute capre negre, adăpându-se din izvoarele Jieţului.

image

Vă recomandăm să citiţi şi:

Blestemul „muntelui sfânt“ al dacilor: pădurile s-au tăiat cu lăcomie, iar defrişările se văd din satelit

Două catastrofe au lovit succesiv muntele Godeanu, la poalele căruia a fost ridicată capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia. În urma unei catastrofe naturale şi a unui incendiu violent de pădure, au avut loc defrişări masive care au pustiit pădurea din jurul muntelui despre care se spune că ar fi fost „locul sfânt al dacilor”.

Viaţa zbuciumată a ultimilor săteni din locurile uitate de lume. Ce soartă au avut cele mai pitoreşti aşezări din munţi

Ţinutul Pădurenilor a rămas unul dintre locurile vitregite ale Transilvaniei, iar aşezările sale pitoreşti riscă să piară din cauza depopulării şi a îmbătrânirii comunităţilor.

Mesajul dur din Sarmizegetusa Regia: „Este partea mai puţin frumoasă a iernii, când natura se răzbună şi îşi face de cap”

Iarna grea a coborât peste Sarmizegetusa Regia, iar din cauza ninsorilor abundente, ultimii kilometri ai drumului spre Sarmizegetusa Regia au devenit aproape inaccesibili. Administratorul sitului UNESCO, Vladimir Brilinsky, a transmis un mesaj dur turiştilor care s-au aventurat cu maşinile pe drumul spre cetatea dacică, deşi li s-a recomandat să nu o facă.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite