Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Performanţă medicală la spitalul din Deva. A patra prelevare de organe din acest an

0
13 Dec 2019 10:01:00
Autor: Daniel Guţă
Spitalul din Deva.
Spitalul din Deva.

O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, de la un pacient care se afla în moarte cerebrală.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a înregistrat a patra prelevare de organe din acest an, a informat Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

„Putem spune şi azi cu sufletul deschis Da pentru Viaţă! Încă 3 oameni primesc în dar viaţă prin transplant de ficat şi rinichi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, în noaptea ce-a trecut, a avut loc a patra prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi suferinţa lor să o transforme în speranţă pentru alte familii”, se arată într-un comunicat publcat de Agenţia Naţională de Transplant.
Intervenţiile chirurgicale au fost realizate de echipa de coordonare a spitalului din Deva, formată din dr. Ioana Kovacs, as. Monica Popescu şi dr. Anghel Bunea, coordonatori de transplant. Organele au fost preluate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, conduse de dr. Vasile Lungu şi dr. Claudiu Codoi.

„Împreună, toţi aceşti profesionişi devotaţi şi care nu-şi cuantifică niciodată orele de muncă au format o echipă care a făcut ca lungul lanţ de la donator la primitor să fie realizat cu succes”, a informat ANT.
Spitalul judeţean din Deva a fost acreditat pentru prelevarea de organe în 2013.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Investiţie de 125.000 de euro la secţia de Obstetrică - Ginecologie a spitalului din Hunedoara

Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Tânără revenită în ţară după opt ani în Dubai: „Aici eşti umilit la uşile doctorilor. Stai cu orele să te vadă cineva, dar pe toţi îi doare în fund”

Revolta unui paznic din spital: „Medicii dorm şi nu vor să fie deranjaţi când vin bolnavii la Urgenţă”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările