Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Premieră în trei decenii: nicio crimă în judeţ în 2019. Numărul celor ucişi în accidente este alarmant

0
23 Jan 2020 17:29:33
Autor: Daniel Guţă
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Premieră în judeţul Hunedoara, în ultimele trei decenii. În 2019 nu a avut loc nicio crimă. Numărul accidentelor mortale este ridicat, arată bilanţul IPJ.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului şi-a prezentat bilanţul activtăţii pe anul 2019 şi anunţă o premieră în ultimele trei decenii.

Structurile de investigaţii criminale au reuşit, pe lângă soluţionarea în scurt timp a unor cazuri deosebite şi localizarea unor persoane urmărite naţional şi internaţional şi scăderi semnificative în privinţa infracţiunilor contra patrimoniului persoanei, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

„În anul 2019 nu au fost înregistrate infracţiuni de mare violenţă, fiind primul an, din 30 de ani, în care nu s-a înregistrat nicio infracţiune de omor”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În schimb au crescut numărul actelor de violenţă familială, iar numărul morţilor şi răniţilor grav pe şosele din judeţ se menţine la un nivel alarmant. „În anul 2019 au fost sesizate peste 1.000 de fapte de violenţă în familie, dintre care aproximativ trei sferturi sunt comise în mediul urban şi un sfert în mediul rural”, arată raportul IPJ Hunedoara.

De asemenea, pe drumurile publice din judeţul Hunedoara  s-au produs  247 de accidente grave de circulaţie soldate cu decesul a 52 persoane şi  rănirea gravă a 250 de persoane. Principalele cauze de producere ale accidentelor rutiere înregistrate în perioada menţionată anterior, au fost: viteză neadaptată la condiţiile de drum; nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni; neacordare prioritate pietoni.


Vă recomandăm să citiţi:

O tânără căutată de 7 ani după o crimă înfiorătoare a fost capturată în Italia. Complicii ei nu au fost prinşi

Scandalul dintr-un birt sătesc s-a încheiat cu o tragedie. Un bărbat a fost găsit mort, într-o baltă de sânge

Ce pedeapsă a primit ucigaşul sadic a două surori infirme care i-a luat iubitei un inel de logodnă pătat cu sânge

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările