Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Primarul Petroşaniului, revoltat după carantinarea municipiului. Ridzi a cerut demisia prefectului

1
23 Mar 2021 11:47:27
Autor: Daniel Guţă
Tiberiu Iacob Ridzi. Facebook
Tiberiu Iacob Ridzi. Facebook

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroşaniului, a cerut demisia prefectului judeţului Hunedoara şi a directorului DSP Hunedoara, după ce municipiul a intrat în carantină zonală.

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroşaniului, a transmis, marţi, un comunicat în care solicită demisia  prefectului Petru Marian şi a lui Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Săntate Publică Hunedoara, susţinând că au discriminat locuitorii municipiului, după ce ar fi dispus măsuri mult prea restrictive, faţă de cele care au fost luate în alte localităţi intrate în carantină zonală.

„Hotărârea aceasta nu am luat-o de unul singur şi acolo unde este lege nu este tocmeală”, a spus prefectul Călin Marian, într-o emisiune la Mondo TV - Valea Jiului.

Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara, nu a putut fi contactat pentru a face precizări cu privire la solicitarea primarului, el transmiţând că este într-o şedinţă.

„De ce s-a luat decizia carantinării municipiului Petroşani la o incidenţă de 6 cazuri la 1000 de locuitori, în timp ce alte oraşe au fost carantinate la o incidenţă mult mai mare (de exemplu Timişoara - la incidenţa de 7,5 la 1000 de locuitori, Sibiul - la incidenţa de aproape 12/1000 de locuitori) sau nu au fost carantinate deloc (de exemplu Cluj-Napoca, la incidenţa de peste 9 la mie)? (...) De ce nu s-a suplimentat şi la Petroşani numărul de doze de vaccin Pfizer si Moderna, în condiţiile în care sunt sute de oameni pe listele de aşteptare? De ce nu le este permis copiilor din ciclul primar să frecventeze cursurile? La sănătatea psihică a acestor copii nu vă gândiţi? Cum poate învăţa să scrie online un elev de clasa I? De ce măsurile luate la Petroşani sunt mult mai restrictive decât în alte localităţi carantinate din alte judeţe?”, scrie primarul Petroşaniului, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Tiberiu Iacob Ridzi, coleg în PNL cu prefectul Călin Petru Marian, susţine că administraţia publică locală din Petroşani a făcut tot ceea ce a depins de ea pentru limitarea răspândirii virusului SARS - CoV - 2 în comunitate, însă eforturile nu au fost dublate de măsuri ale instituţiilor abilitate de la nivel judeţean.

De marţi, municipiile Petroşani şi Brad şi oraşul Simeria au intrat în carantină zonală, din cauza incidenţei ridicate a răspândirii viruslui Sars-Cov-2 în comunitate.

Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce au fost achitaţi medicii oncologi arestaţi de DIICOT, în 2013: „Au dat o şansă la viaţă bolnavilor”

Vaccinarea cadrelor didactice împotriva COVID-19 a început în judeţ. Câţi dascăli s-au programat

Vaccinare împotriva COVID 19 derulată în premieră în judeţul Hunedoara, cu medici voluntari
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ovidiu preda
23.03.2021, 11:57:10

Masuri aberante luate de niste derbedei

-1 (1 vot)
Modifică Setările