Primele panouri informative au apărut la Cetatea Devei, după doi ani. Ce pot afla vizitatorii despre fortăreaţa medievală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut aproape doi ani de la redeschiderea Cetăţii Devei pentru turişti, timp în care numeroşi vizitatori s-au plâns de lipsa panourilor informative despre punctele de atracţie ale aşezării medievale.

Mai multe panouri de informare turistică au fost amplasate, vineri, în Cetatea Deva, pentru a aduce în atenţia vizitatorilor cele mai interesante puncte turistice ale aşezării medievale.

„Pentru o mai bună informare a turiştilor, fiecare dintre cele 10 panouri amplasate în incinta monumentului conţine informaţii atât în limba română, cât şi în limbile maghiară şi engleză. Este vorba despre descrieri succinte ale celor mai cunoscute obiective din Cetate, precum Poarta 1, Scara de legătură dintre Poarta 1 şi Platforma Artilerie Vest, Poarta 2, Platforma Artilerie Vest, Camera Artileriştilor, Podul de lemn şi Poarta Cezarului, zona Cuptoarelor, Scara semicirculară care face legătura între incintele II şi III, Bastionul semicircular Bethlen şi Zwingerul de Vest”, a informat Primăria Deva.

Cetatea Devei a fost redeschisă publicului în luna aprilie a anului 2016, după ce aproape trei ani incintele exterioare ale sale au fost reabilitate în cadrul unui proiect finanţat din fonduri ale Uniunii Europene. În prezent, doar incinta I, vechiul palat al aşezării din secolul al XIII-lea, este închisă turiştilor, însă reprezentanţii primăriei susţin că în acest an accesul va fi posibil, după efectuarea unor lucrări de siguranţă.

Imagine indisponibilă

Cetatea Devei a fost în trecut una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal, la poalele munţilor Poiana Ruscăi, datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit. O explozie izbucnită în vara anului 1849 la depozitul de muniţie al fortăreţei a dus la distrugerea, aproape în totalitate, a cetăţii. În prezent, este obiectivul turistic principal al Devei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Telecabina Cetăţii Devei va fi închisă până la sfârşitul lunii. Turiştii pot vizita fortul de pe Dealul Cetăţii doar pe jos

Cum va arăta zona turistică de la poalele cetăţii medievale. A început reabilitarea locului de primire a călătorilor

VIDEO Cetatea medievală a nimănui. Cum îşi primeşte marea fortăreaţă din vestul ţării miile de vizitatori

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite