Priveliştea horror din spatele ştrandului de două milioane de euro al Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona Ştrandului Corvina rămâne sufocată de gunoaie. FOTO: Daniel Guţă.
Zona Ştrandului Corvina rămâne sufocată de gunoaie. FOTO: Daniel Guţă.

Zona Stadionului ”Michael Klein” din Hunedoara este sufocată de gunoaie, însă nu este singurul loc din municipiu pentru care localnicii cer explicaţii administraţiei locale, din cauza mizeriei. Autorităţile par neputincioase în a răspunde numeroaselor sesizări apărute, cele mai multe pe Internet, despre gunoaiele din Hunedoara.

Autorităţile locale din Hunedoara se pot mândri cu un ştrand nou, în care au fost investite peste două milioane de euro, dar sunt făcute de ruşine din cauza mizeriei care sufocă locul din spatele lui. Gunoaiele au fost aruncate în voie şi sunt lăsate să putrezească în spatele bazei de agrement din incinta Stadionului Michael Klein din Hunedoara.

Din decorul care îi înâmpină pe cei care se îndreaptă spre poarta principală de intrare în arena de fotbal fac parte sacii de gunoaie menajere, un tomberon plin cu gunoaie, răsturnat, o scenă ruginită şi devastată şi câteva tarabe de placaj, vandalizate, unde oamenii străzii îşi fac nevoile. Priveliştea horror a celebrului stadion este completată de bălării, împânzite de gunoaie menajere.

În stadion, ecologizarea pare să fi rămas un subiect de domeniul trecutului, din vremea în care suporterii echipei de fotbal se mobilizau pentru a face curăţenie şi a vopsi gardurile. Iar mizeria din baza sportivă, altădată emblema Hunedoarei, persistă de o săptămâni întregi, dovadă fiind numeroasele sesizări, însoţite de fotografii, pe care localnicii le-au postat între timp pe paginile on-line de socializare. Reprezentanţii administraţiei locale din Hunedoara susţin că zona stadionului va fi ecologizată împreună cu asistaţii sociali.

Gunoaiele, problemă majoră în Hunedoara

În ultimele săptămâni, tema gunoiului a devenit un subiect abordat tot mai des de către hunedoreni. Sute de fotografii au fost postate în această perioadă pe Internet, de localnicii care vor să le atragă atenţia autorităţilor din Hunedoara asupra mizeriei. Printre cele mai comentate sunt pozele care prezintă mizeria din Pădurea Chizid, o rezervaţie naturală devastată de nepăsare. Aici a devenit locul preferat în care unii dintre localnici depozitează nu doar gunoaie menajere, ci şi deşeuri provenite din construcţii. Iar autorităţile par să nu mai facă faţă numărului mare de reclamaţii.

Alţi localnici arată cu degetul înspre firma de salubrizare a primăriei, pe care o acuză că nu îşi face treaba corespunzător. ”Cei care vin să ridice gunoiul din tomberoanele din cartier nu mai golesc toate tomberoanele, ci lasă o parte din deşeuri neridicate” se plânge o localnică, într-o sesizare postată pe Facebook. Situaţia este cu atât mai gravă în Hunedoara, cu cât vara gunoaiele se descompun mult mai repede.


Vă recomandăm şi:

Ce nume va purta ştrandul de două milioane de euro din Hunedoara: Cerna, Arsenie Boca, Aquarion şi Valea Seacă, printre denumirile propuse primăriei

Primăria Hunedoara îi invită pe locuitorii municipiului să propună un nume pentru noul ştrand care va fi inaugurat în următoarele zile. Investiţia în complexul turistic a fost estimată la circa două milioane de euro.

Trenul turistic de 28.000 de euro va fi pus în funcţiune în Hunedoara

Primăria Hunedoara a anunţat că trenuleţul turistic achiziţionat cu circa 28.000 de euro va fi pus în funcţiune începând de săptămâna viitoare. Cel mai probabil, costul unui bilet va fi de 2 lei.

Cum să fabrici un brand religios de România cu o „icoană care a plâns de trei ori” într-un restaurant. Călugării au făcut minuni cu Sf. Varvara, la Straja

Icoana despre care angajaţii unui restaurant din Lupeni susţin că a lăcrimat de trei ori în ziua de 1 iunie a fost pusă la loc de cinste în schitul din staţiunea turistică Straja, iar preoţii au avut grijă ca, printr-un afiş, să ateste „minunea”. Icoana plângătoare a Sfintei Varvara nu este singura atracţie religioasă mai puţin obişnuită a zonei: legenda becului ars, pe al cărui filament a apărut o cruce, stă la baza ridicării schitului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite