Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

PROCES: Aqualand-ul din municipiul Deva este ameninţat cu naufragiul în Justiţie

0
23 Sep 2010 12:38:25
Autor: adevarul

Elena Pop cere în instanţă oprirea investiţiei, pentru că îi afectează legumele. Patru familii din Deva reclamă că instalaţiile centrului de distracţii poluează sonor, din cauză că nu s-au respectat  prevederile proiectului.

Pornirea pentru probe a grupului de cogenerare (instalaţie care produce simultan agent termic şi energie electrică) instalat la  Aqualand a generat un val de procese iniţiate de patru proprietari de case din vecinătatea viitorului centru acvatic de agrement.

Oamenii reclamă că investiţia, în valoare de aproximativ un milion de euro, le strică odihna şi, prin „efectul de lentilă”, le arde culturile şi copacii din grădină. „Când agregatul merge, nu se mai poate dormi în casă. E ca şi cum compresorul unui frigider imens ar merge la mine în locuinţă.  În plus, reflexia razelor solare din geamurile imense ale clădirii îmi arde toate plantele din grădină”, a spus Elena Pop, unul din proprietari. Sorin Lucaciu, vecinul Elenei Pop, acuză şi el zgomotul iritant produs de grupul de cogenerare.


„Suntem poluaţi fonic pentru că  nu a fost respectat proiectul. S-a construit fără avizul privind sănătatea populaţiei, de prevenirea incendiilor. Am deschis trei acţiuni în instanţă împotriva Primăriei Deva şi Agenţiei de Protecţia Mediului şi solicităm luarea unor măsuri care să elimine efectele nefaste provocate de această investiţie”, a spus Sorin Lucaciu. Locatarii cer ridicarea autorizaţiei de mediu pentru Aqualand şi aducerea investiţiei în parametrii prevăzuţi în proiectul tehnic.

Inaugurare incertă

Potrivit Corinei Oprişiu, city manager al Devei, în luna noiembrie, Aqualandul se va afla în probe finale, planificându-se inaugurarea  obiectivului pentru data de 1 Decembrie. „Asta dacă instanţele nu hotărăsc altceva, date fiind procesele care sunt pe rol”, a precizat Oprişiu. Potrivit directorului Agenţiei de Protecţia Mediului Hunedoara, Georgeta Barabaş, şansele celor patru familii de a câştiga în instanţă sunt minime, atâta timp cât ele nu permit amplasarea pe proprietatea lor a unor aparate de măsură a nivelului poluării fonice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările