Proiectele UE derulate în cartierele Devei au întârzieri. Primarul Petru Mărginean ameninţă firmele cu penalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Devei, Petru Mărginean, s-a plâns astăzi că unele proiecte de modernizare a cartierelor din municipiu, finanţate de Uniunea Europeană, au acumulat întârzieri. Potrivit primarului, firmele care nu se încadrează în termenele stabilite împreună cu reprezentanţii administraţiei locale vor fi penalizate.

Două dintre cele şase şantiere ale proiectelor de modernizare a infrastructurii urbane, derulate în prezent în Deva, au fost verificate astăzi de reprezentanţii Primăriei Deva.

"În unele zone constructorii au întârziat în executare proiectelor. Dacă firmele care execută proiectele nu se încadrează în termenele stabilite de comun acord cu noi, pentru derularea investiţiilor, vom fi unici în analele Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, pentru că vom aplica penalităţi”, a afirmat Petru Mărginean, primarul Devei.

Astăzi, primarul Devei şi funcţionarii implicaţi în monitorizarea proiectelor UE au verificat modul în care se desfăşoară investiţiile în Dacia şi Piaţa Arras.

Locatarii din Dacia sunt nemulţumiţi de disconfortul creat de şantier. Primarul susţine că firma de construcţie va trebui să suplimenteze personalul pentru a putea recupera întârzierile şi a se putea încadra în termenul de execuţie stabilit în contract. În caz contrar, din octombrie În caz contrar, din octombrie, Primăria Deva, în calitate de beneficiar al lucrării, ar putea aplica penalităţi firmei constructoare.

Proiectul de modernizare derulat în Piaţa Arras trebuie finalizat la jumătatea lunii octombrie. Aici lucrările sunt în grafic, susţin constructorii, iar muncitorii lucrează la amenajarea fântânilor şi la montarea moblierului urban (locuri de odihnă, stâlpi de iluminat), iar o mare parte dintre aleile de acces sunt aproape finalizate. În perioada imediat următoare vor fi amenjate spaţiile verzi cu gazon, flori, arbori şi arbuşti ornamentali. 

În prezent, în municipiul Deva se derulează şase proiecte de reabilitare a unor zone, toate finanţate prin fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproape şapte milioane de euro.


Vă recomandăm şi:

Cetatea Devei, fortul necucerit al Transilvaniei. Zece lucruri mai puţin ştiute despre fortăreaţa ridicată pe un con vulcanic

Timp de mai multe secole, Cetatea Devei a fost una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal al munţilor Poiana Ruscăi datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit.

Oraşele noastre, acum patru secole, văzute de un turc: cum erau prostituatele din Iaşi şi de ce bucureştenii purtau cruci de aur

Oraşele româneşti erau aşezate în ţinuturi bogate, locuite de oameni harnici şi milostivi şi femei frumoase. Astfel erau descrise, în secolul al XVII-lea, cele mai multe dintre aşezările de pe teritoriul României, vizitate de istoricul turc Evliya Celebi.

Transilvania din urmă cu două secole: „Rar am văzut un român fără un ciomag ca lumea în mână şi fără cuţite la brâu”

Una dintre cele mai detaliate descrieri ale comunităţilor din Transilvania, de la începutul secolului XIX, a fost realizată de topograful austriac Joseph Adalbert Krickel. Călătorul din Viena a ajuns în zona Hunedoarei în anul 1828 şi-a arătat uimit de frumuseţile şi bogăţia naturală a acesteia, dar sărăcia localnicilor l-a înduioşat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite