Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Protecţia mediului cere edililor municipiului Deva înfiinţarea de noi zone verzi

0
25 Oct 2010 12:15:27
Autor: Tiberiu Stroia
Artenie Negrea este suparat ca spatiile verzi din faţa blocurilor nu sunt ingrjite Foto: Daniel Guţă
Artenie Negrea este suparat ca spatiile verzi din faţa blocurilor nu sunt ingrjite Foto: Daniel Guţă

Şefa de la Mediu a trimis o somaţie Primăriei Deva pe problema spaţiilor verzi. Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului, susţine că Deva are doar 3,6 mp de zonă verde, raportat la numărul de locuitori

Primăria Deva riscă să suporte sancţiuni dure de la Uniunea Europeană dacă nu reuşeşte să rezolve problema spaţiilor verzi care sunt mult sub media europeană de 20 de metri pătraţi pe cap de locuitor.

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului, Gerorgeta Barabaş la această dată suprafaţa de zonă verde existentă în municipiul Deva raportată la numărul de locuitor este de 3, 6 metri pătraţi.

“Am trimis o somaţie edililor municipiului prin care le-am solicitat să găsească soluţii pentru mărirea zonelor verzi”, a declarat Barabaş. Aceasta mai susţine că tremenul limită pentru realizarea acestui deziderat este 1 decembrie 2010. În caz contrar muncipiul Deva riscă sancţiuni impuse de legislaţia europeană.

În replică, Corina Oprişiu, city-managerul Devei susţine că suprafaţa de zonă verde care revine fiecărui locuitor al oraşului este de şapte metri pătraţi. “Datele de la Mediu nu sunt actualizate. Oricum vom prezenta un studiu de fezabilitate în care vom lua în calcul demolarea garajelor sau a altor construcţii ilegale. Ideea este că nu puteam dărâma imobile pentru a face zone verzi”, a spus Oprişiu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările