Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Râul Petac a fost poluat cu uleiuri uzate. Garda de mediu a amendat firma care a deversat reziduurile

0
30 Sep 2020 10:46:49
Autor: Daniel Guţă
Râul Petac. FOTO: Garda de Mediu Hunedoara.
Râul Petac. FOTO: Garda de Mediu Hunedoara.

O firmă a fost acuzată ca a deversat uleiuri uzate în pârâul Petac, afluent al râului Cerna. Administratorii acesteia au fost amendaţi de Garda de Mediu Hunedoara.

Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu a fost sesizat pe Facebook despre posibila poluare a râului Petac cu produse petroliere, în zona localităţii Pestişu Mare.

„Au fost anunţati reprezentaţii Apelor Române - SGA Hunedoara pentru a interveni cu baraje absorbante în vederea reducerii impactului asupra mediului acvatic şi a fi prelevate probe de apă. Rezultatele analizelor probelor de apă au indicat depăşiri ale indicatorilor analizaţi, a fost identificat operatorul economic care evacua ape pluviale şi tehnologice conventional curate (ape de răcire, ape menajere epurate şi ape de dren) în pârâul Petac, afluent al râului Cerna care erau contaminate cu produse petroliere”, a informat Garda de Mediu Hunedoara.

Comisarii de mediu au impus măsuri de conformare cu termene stricte de realizare, iar operatorul economic care a deversat substanşe poluante în Petac a fost amendat în conformitate cu prevederile HG 235/2007 privind gestionarea uleiurilor uzate.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Poluare ignorată de autorităţi: „Crişul Alb a devenit Crişul Portocaliu. Fenomenul e foarte nociv pentru mediu”

Amenzi uriaşe pentru cei care poluează râul Cerna. Garda de Mediu a descins în trei comune în căutarea „gunoierilor”

Localnicii vor scăpa de norii de praf de la Oţelărie. A fost finalizată investiţia anti-poluare din combinatul siderurgic

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările