Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Raziile jandarmilor în păduri. Câţi metri cubi de lemne transportate ilegal au fost confiscaţi în 2019

0
8 Nov 2019 10:58:06
Autor: Daniel Guţă
FOTO: IJJ Hunedoara.
FOTO: IJJ Hunedoara.

Jandarmii au controlat de la începutul anului aproape 4.000 de maşini care transportau lemne şi au decis confiscarea unei cantităţi importante de material lemnos.

Peste 4.000 de vehicule de transport au fost verificate în 2019 de jandarmi în judeţul Hunedoara şi peste 350 de metri cubi de men au fost recuperaţi în urma controalelor, arată un raport publicat de Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

„De la începutul anului, jandarmii au desfăşurat recunoaşteri în teren la 263 parchete în exploatare din zona de competenţă şi au fost executate aproape 3.000 de activităţi de control. Pe timpul acestora, jandarmii au verificat, în aplicaţia SUMAL, 3.919 autovehicule şi 86 atelaje hipo ce transportau material lemnos,  au constatate 13 fapte de natură penală, fiind identificaţi 14 autori şi au aplicat 156 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 146.800 lei. Cu ocazia constatării faptelor de încălcare a legislaţiei silvice mai sus menţionate s-a dispus confiscarea a 118,30 mc de material lemnos în valoare totală de 37.653 lei”, a informat IJJ Hunedoara.

De asemenea, au fost executate acţiuni în comun cu Biroului Delicte Silvice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, în care au fost verificate, în aplicaţia SUMAL , 24 autovehicule şi 2 atelaje hipo ce transportau material lemnos. „Pe timpul acestor acţiuni au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 lei şi s-a dispus confiscarea a 190 mc de material lemnos în valoare totală de 22.000 lei”, a informat IJJ Hunedoara.

La solicitarea  entităţilor din subordinea Direcţiei Silvice Hunedoara, au fost organizate 154 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale la regimul silvic. „Pe timpul desfăşurării acestor activităţi s-au verificat 80 autovehicule şi 12 atelaje hipo ce transportau material lemnos,  a fost sesizată o faptă de natură penală şi au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.600 lei. Totodată, s-a dispus confiscarea a 48,57 mc de material lemnos în valoare totală de 11.168lei”, arată raportul IJJ Hunedoara.

„În perioada următoare vor fi  intensificate acţiunile de prevenire şi control pe linie silvică, atât independent cât şi mai ales în cooperare, având în vedere apropierea sezonului rece, fapt ce determină o creştere a activităţilor derulate de operatorii economici, dar şi de persoane fizice pe linia exploatării masei lemnoase”, mai informează IJJ Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Tupeul unor hoţi de lemne opriţi de Poliţie. Au lăsat camionul încărcat în mijlocul drumului şi au fugit

FOTO Zona de risc a DN 7 eliberată de arborii prăbuşiţi. Zeci de metri cubi de lemn au fost adunaţi de lângă şosea

Transport ilegal de lemne depistat de poliţişti pe Drumul Naţional 74: întreaga cantitate a fost confiscată

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările