Recorduri turistice la Castelul Corvinilor, Cetatea Devei şi Sarmizegetusa Regia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarmizegetusa Regia. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Sarmizegetusa Regia. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Aproape 300.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor în 2016, în timp ce la Cetatea Devei au urcat 150.000 de vizitatori, de la redeschiderea din această primăvară. Şi Sarmizegetusa Regia a depăşit aşteptările la capitolul turism.

Cele mai recente statistici privind numărul de vizitatori al Castelului Corvinilor arată că în primele opt luni din acest an, monumentul simbol al Hunedoarei a fost vizitat de peste 220.000 de oameni.

Statisticile pentru luna septembrie nu au fost făcute publice, dar în luna august Castelul Corvinilor a înregistrat un număr record de vizitatori, plătitori de bilet: 73.529, au informat reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor. De la începutul anului şi până în prezent, Castelul Corvinilor a primit un total de 223.040 de vizitatori, care au lăsat la casierie peste patru milioane de lei (4.082.134 lei), potrivit administraţiei monumentului istoric.

Peste 155.000 de turişti, români şi străini, au vizitat Cetatea Deva de la începutul lunii aprilie, când monumentul a fost redeschis publicului. Cel mai mare număr de vizitatori din acest an a fost înregistrat în luna august – 38.418 persoane, urmând lunile iulie (30.566 de turişti) şi iunie (24.940 de turişti), a informat Primăria Deva. Alţi peste 40.000 de turişti au vizitat Cetatea în lunile aprilie şi mai. În luna septembrie, numărul vizitatorilor a fost de 18.958, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Şi la Sarmizegetusa Regia numărul vizitatorilor a crescut, de când drumul spre situl Unesco a fost modernizat, iar accesul a devenit mult mai facil. „Numărul turiştilor care ajung la Sarmizegetusa Regia a crescut treptat, iar de la începutul anului până în prezent a ajuns la peste 56.000 de oameni, plătitori de bilete”, a informat Vladimir Brilinsky, administratorul sitului Sarmizegetusa Regia.


Vă recomandăm şi:

Marea catastrofă din Retezat: viiturile au ucis 14 oameni în 1999, dar barajul Gura Apelor a salvat comunitatea de la o tragedie mult mai mare

S-au împlinit 17 ani de la una dintre cele mai mari catastrofe din ultimele decenii: timp de trei zile, între 12 şi 14 iulie 1999, ploile intense din Retezat au provocat viituri şi alunecări de teren, care au distrus un cămin muncitoresc de la poalele Barajului Gura Apelor, în care se aflau zeci de oameni. 14 persoane au murit. Totuşi, barajul lacul de acumulare a prevenit un dezastru cu urmări mult mai mari.

VIDEO Cascada spectaculoasă a celui mai adânc lac din Retezat. Cât a crescut nivelul apei de la barajul Gura Apelor

Lacul Gura Apelor din Retezat atrage un număr mare de turişti, iar unul dintre cele mai spectaculoase locuri de popas ale sale este cascada. În ultimele săptămâni, ploile abundente au făcut ca nivelul apei să crească şi să transforme astfel priveliştea din Retezat.

Paradisul schiorilor goi: imaginile de senzaţie din Retezatul anilor 1960, locul unde alpiniştii primeau botezul muntelui

O serie de fotografii realizate de pictorul Dan Vifor Pichiu, fost alpinist de performanţă, înfăţişează Retezatul anilor 1960 în întreaga lui splendoare. Unele imagini prezintă şi partea mai puţin ştiută a muntelui – locul unde puteai vedea schiori coborând goi pe pârtiile nebătătorite ale Retezatului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite