Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Reguli impuse la Sarmizegetusa Regia: vizitatorii cetăţii dacice trebuie să poarte măşti de protecţie

0
5 Aug 2020 12:26:35
Autor: Daniel Guţă
Marele sanctuar din Sarmizegetusa Regia. ADEVĂRUL.
Marele sanctuar din Sarmizegetusa Regia. ADEVĂRUL.

Turiştii care vizitează Sarmizegetusa Regia trebuie să poarte mască de protecţie, anunţă administratţia sitului UNESCO.

Sarmizegetusa Regia se află pe Dealul Grădiştii, în inima pădurilor din Munţii Orăştiei, însă administratorii sitului UNESCO le impun vizitatorilor cetăţii dacice să poartă măşti de protecţie.

„Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de sâmbătă după-amiază, în spaţiile publice deschise de pe teritoriul judeţului Hunedoara! În urma deciziei luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care impune obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în spaţii publice deschise, vă recomandăm să purtaţi masca de protecţie, astfel încât aceasta să acopere gura şi nasul, pe parcursul vizitei dumneavoastră în situl arheologic Sarmizegetusa Regia”, a informat Administraţia Sarmizegetusa Regia.

Fac excepţie de la portul măştii de protecţie copiii cu vârste mai mici de cinci ani. De asemenea, este interzis accesul grupurilor mai mari de 50 de persoane în Sarmizegetusa Regia.

Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, se numără printre cele mai importante obiective turistice din România. Vechea capitală a Daciei pre-romane, înfiinţată în urmă cu peste două milenii, se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu (1.656 metri), considerat de unii dintre istorici „muntele sfânt al dacilor“.

În Sarmizegetusa Regia, călătorii găsesc urmele unei aşezări urbane înfloritoare din Epoca Fierului, în jurul căreia au fost ridicate celelalte cetăţi dacice, care aveau în special rol de apărare. Sarmizegetusa Regia a fost devastată la sfârşitul războaielor de cucerire a Daciei.


Mai puteţi citi şi:

FOTO VIDEO Patru kilometri ai şoselei de vis spre Sarmizegetusa Regia, pe care mulţi turişti îi parcurg pe jos

VIDEO Feţele Albe, situl dacic distrus de români. Sex şi ritualuri bizare în ruinele de lângă Sarmizegetusa Regia

Enigmele vestigiilor antice dispărute din Sarmizegetusa Regia: baia romană şi turnul circular

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii