Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Revolta oamenilor de pe trecerea de pietoni mortală aduce primele măsuri. Cum se va transforma locul de pe DN 7

0
14 Nov 2018 10:41:13
Autor: Daniel Guţă
Oamenii au protestat pe trecerea e pietoni de la Sântuhalm.
Oamenii au protestat pe trecerea e pietoni de la Sântuhalm.

Autorităţile anunţă măsuri pe Drumul Naţional 7, în zona trecerii de pietoni de la Sântandrei, pe care în ultimii ani mai mulţi localnici au murit în accidente rutiere.

Consiliul Judeţean Hunedoara va finanţa în anul 2019 construirea unui sens giratoriu la intersecţia DN 7 cu DJ 700, în dreptul localităţii Sântandrei, în zona fabricii de biciclete.

„Discuţiile legate de rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei durează de mai mulţi ani. În tot acest timp, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Simeria au întreprins o serie demersuri către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de care aparţine DN 7. La această dată, s-au făcut deja primii paşi concreţi de către Consiliul Judeţean Hunedoara pentru amenajarea intersecţiei DN 7 cu DJ 700 în sens giratoriu. Instituţia noastră a obţinut acordul de principiu din partea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara pentru realizarea investiţiei”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

În şedinţa Consiliului Judeţean din 28 noiembrie 2018 va fi supus aprobării un acord de asociere cu Primăria oraşului Simeria, de care aparţine localitatea Sântandrei. În şedinţa din luna decembrie 2018, se va supune aprobării Consiliului Judeţean Hunedoara nota conceptuală şi tema de proiectare a obiectivului de investiţii.

„Actuala trecere de pietoni amplasată la intersecţia DN 7 cu DJ 700 reprezintă un pericol pentru localnicii care doresc să traverseze drumul naţional. În ultimii ani, acolo s-au produs mai multe accidente rutiere mortale, cărora le-au căzut victimă pietonii. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc săptămâna trecută, lucru ce a provocat revolta oamenilor din Sântandrei, care au protestat în două rânduri”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Lacrimi şi revoltă la locul unei tragedii de pe DN 7. Oamenii au luminat cu candele trecerea de pietoni mortală

VIDEO Lacrimi şi revoltă la locul unei tragedii de pe DN 7. Oamenii au luminat cu candele trecerea de pietoni mortală

VIDEO Accident cumplit pe şoseaua Deva - Hunedoara. Un tânăr a murit după impactul frontal dintre două maşini

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările