Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Revoluţia muzicală a câştigătorului de la „Vocea României” povestită de prieteni. Cum a ajuns Tiberiu Albu un „icon“

0
23 Dec 2014 18:12:31
Autor: Daniel Guţă
Prietenii lui Tiberiu Albu spun că acesta a dat tonul unei revoluţii muzicale.
Prietenii lui Tiberiu Albu spun că acesta a dat tonul unei revoluţii muzicale.

Cel mai bun prieten şi fosta dirigintă a lui Tiberiu Albu, câştigătorul ultimei ediţii de la „Vocea României”, sunt convinşi că tânărul va face revoluţie în muzică.

În seara marii finale a competiţiei „Vocea României”, localurile din Orăştie au fost ocupate aproape în întregime de fanii lui Tiberiu Albu, veniţi să urmărească prestaţia tânărului care le-a reprezentat municipiul în show-ul muzical.

„Televizoarele au fost date la maximum, iar oamenii i-au ţinut pumnii lui Tiberiu, care ne-a emoţionat pe toţi cu prestaţia sa”, spune barmaniţa dintr-un astfel de local. Niciunul dintre hunedorenii care l-au încurajat pe câştigătorul trofeului „Vocea României” în seara show-ului nu s-a bucurat pentru el la fel de mult ca familia sa, ca prietenul său din copilărie, Sorin Mişcoci, şi fosta sa dirigintă, Lucia Oana.

„A fost un adevărat miracol, o performanţă extraordinară pentru un tânăr din Orăştie care s-a bazat doar pe talentul său”, povesteşte Lucia Oana. Profesoara de ştiinţe socio-umane de la Colegiul Naţional Aurel Vlaicu din Orăştie i-a fost diriginte lui Tiberiu Albu în anii de liceu, până în 2011.

„Tibi a fost elevul meu timp de patru ani. Întotdeauna l-am văzut ca pe un adolescent cu mult bun simţ, stăpân pe sine şi implicat în şcoală, însă peste toate acestea m-a impresionat modul în care se raporta la muzică. A devenit o vedetă a liceului, datorită talentului său. Cânta la toate serbările şcolare şi evcenimentele organizate de liceu, cânta în pauze, iar la un moment dat am cântat şi eu într-un duet cu el. Încercam să îi învăţ pe elevi piese din generaţia mea şi, la rândul meu să învăţ piesele lor preferate”, a relatat fosta dirigintă. Cel mai mult, spune Lucia Oana, a fost impresionată de vocea sa, în timpul unei serbări şcolare.
Lucia Oana şi Sorin Mişcoci. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

„Înaintea unui Crăciun, Tibi a urcat pe scenă, în faţa profesorilor şi a elevilor strânşi în sală. A cântat atunci „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, melodia lui Dan Bittman, şi ne-a lăsat atunci fără cuvinte, cu lacrimi în ochi. I-am spus colegei mele, ce păcat că un asemenea talent nu este pus în valoare. Mă gândeam ce cheltuieli trebuie să faci pentru a te realiza în muzică, dar iată că el şi-a îndeplinit un vis bazându-se doar pe talentul şi munca sa”, mai spune Lucia Oana.

"Trupa de garaj"
Fosta dirigintă a lui Tiberiu Albu crede că tânărul va revoluţiona muzica. De aceeaşi părere este şi prietenul din copilărie al câştigătorului de la „Vocea României”, Sorin Mişcoci. Sorin a fost unul dintre cei împreună cu care Tiberiu Albu a pornit pe drumul muzicii.

„Suntem prieteni de la vârsta de şapte ani şi am fost colegi timp de opt ani, în şcoală şi în liceu. Am cântat împreună, eu însă nu aveam talentul său, ci doar pasiunea pentru chitară. În primii ani de liceu, îmi făcusem o trupă de garaj, garajul fiind camera mea, locul unde concertam.

Tibi era vocea trupei, iar ceilalţi eram cu instrumentele. Eu visam să ajungem o trupă mare, chiar dacă nu îmi plăcea să urc pe scenă. Îmi făceam planuri şi am strâns o mulţime de instrumente, însă apoi am mers la facultate şi m-am preocupat de studii. Tibi cânta tot timpul, din  plăcere, fără să îşi imagineze, cred eu, unde îl va duce pasiunea sa. El a ales o facultate mai uşoară, de sport şi kineto - a practicat timp de 12 ani karate - şi şi-a continuat drumul în muzică. Acum este un „icon” pentru noi, un model”, a povestit tânărul, student la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Timişoara. Sorin Mişcoci crede că prietenul său, Tiberiu, a făcut un pas important în cariera muzicală, pentru că a reuşit să îşi exprime talentul şi să se descopere celor care îl ascultă.


Vă recomandăm şi:

FOTO VIDEO Are Tiberiu Albu stofă de viitor star rock?

Noi credem că da. Şi acestea sunt şi părerile celor care au aşteptat atâta timp o voce ca a lui, în muzica românească, dar mai ales în genul ceva mai văduvit până acum de promovare media, şi anume rock-ul.

Tiberiu Albu, câştigător „Vocea României“: „Cel mai dificil moment a fost când am ieşit din concurs, la dueluri“

Pentru Tiberiu Albu drumul la „Vocea României“ ar fi putut să se oprească în etapa Duelurilor, atunci când primul său antrenor, Smiley, a ales un alt concurent să meargă mai departe. De altfel, acesta a şi fost cel mai greu moment din toată competiţia, după cum a mărturisit Tiberiu pentru „Adevărul“, dar a doua şansă i-a fost oferită de Tudor Chirilă, care l-a salvat şi l-a luat în echipa sa.

Finala „Vocea României“ 2014: rockerul Tiberiu Albu este marele câştigător

Tiberiu Albu, elevul lui Tudor Chirilă, a fost desemnat „Vocea României“ în al patrulea sezon al show-ului de la Pro TV, devenind astfel prima voce rock care câştigă râvnitul trofeu şi premiul în valoare de 100.000 de euro. Poziţia secundă i-a revenit Andei Dimitriu, din echipa lui Marius Moga, podiumul fiind completat de concurenta Loredanei, Maria Hojda, una dintre revelaţiile acestei ediţii, iar Aliona Munteanu s-a clasat pe ultimul loc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările