Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Sărbătoare în rezervaţia de zimbri din pădurea Haţegului. Cel mai tânăr zimbru a împlinit un an FOTO

1
19 Jun 2021 22:52:04
Autor: Daniel Guţă
Zimbrul Romică şi mama sa. Foto: Direcţia Silvică Hunedoara.
Zimbrul Romică şi mama sa. Foto: Direcţia Silvică Hunedoara.

Romică, cel mai tânăr exemplar din turma de zimbri îngrijită în Rezervaţia Haţeg – Slivuţ. Romică a împlinit un an şi a fost sărbătorit de reprezentanţii ariei protejate.

Direcţia Silvică Hunedoara a publicat imagini cu cel mai tânăr membru al familiei de zimbri din Rezervaţia Haţeg – Slivuţ. Romică a împlinit un an şi a fost sărbătorit de reprezentanţii rezervaţiei.

GALERIE FOTO CU ZIMBRII DE LA HAŢEG

„La mulţi ani, Romică! Puiul nostru de zimbru este sănătos şi a împlinit astăzi un an. Coşul cu bunătăţi primit cadou a fost împărţit cu mama lui, Spider Woman, de care este încă apropiat, şi cu sora lui mai mare, Romina, alături de care îşi petrece acum majoritatea timpului”, a informat Direcţia Silvică Hunedoara, alături de fotografiile publicate pe pagina de Facebook a instituţiei.

Misterul morţii fiului unui milionar, la vânătoare. De ce a fost achitat poliţistul care l-ar fi împuşcat

Un bâtlan a pus pe jar Poliţia. O tânără a sunat la 112 pentru a salva pasărea aflată în pericol

„Minunea” din pădurea Haţegului. Puiul de zimbru Romică este mândria rezervaţiei Slivuţ


Zimbrii de la Haţeg. Foto: Direcţia Silvică Hunedoara
 

Rezervaţia de zimbri înfiinţată în 1958

Rezervaţia de Zimbri de la Haţeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiţi Podarec şi Polonka au fost aduşi în România din Polonia. Rezervaţia din pădurea Slivuţ este printre puţinele locuri din Europa unde trăieşte zimbrul (Bison bonasus).

Ea se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.


Zimbrii de la Haţeg. Foto: Direcţia Silvică Hunedoara

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge şi la 920 de kilograme, cu un minim de greutate înregistrat de 440 kg. Femelele sunt mai mici, între 320 şi 640 kg. Părul gri-maroniu, mai mare în partea din faţă a corpului. Ca şi la alte ierbivore, hrănirea ocupă între 50 şi 80% din zi.

Zimbrul a fost reintrodus acum şase decenii în fauna ţării de silvicultorii români la peste două sute de ani de la dispariţia sa din fauna României, iar în timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România.  Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani, Haţeg şi Vânători Neamţ cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.


Zimbrii de la Haţeg. Foto: Direcţia Silvică Hunedoara

Mai puteţi citi şi:

Aproape 70 de câini abandonaţi într-o fostă fermă au fost ridicaţi de poliţiştii de la Protecţia Animalelor

Un cal a fost salvat înainte de a se îneca, după ce a căzut în râul Mureş. Pompierii au venit în ajutorul lui

Magia naturii pe o baltă plină de gunoaie. Familie de lebede din iaz, „adoptată” de localnici VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

şomoioagă ţîfnoasă
19.06.2021, 23:01:07

Frumoși zimbri! Îmi aduc aminte de bancu cu tăurașu Zambilă..

+1 (1 vot)
Modifică Setările