Scrisoarea de mâhnire a unui poliţist: „Suntem proscrişii ţării, nu putem folosi arma din dotare de teamă că vom fi târâţi prin tribunale de infractori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea poliţistului Gheorghe Ionescu, ucis de milionarul turc ce s-a urcat băut la volan şi l-a lovit intenţionat cu maşina, a stârnit reacţii aprinse în rândul poliţiştilor. Unul dintre poliţiştii hunedoreni care au luat atitudine după tragedia celui supranumit „Dulăul”, a dezvăluit într-o scrisoare deschisă problemele cu care se confruntă în prezent poliţişti.

Claudiu Ionescu lucrează de aproape 20 de ani în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne. A avut în anii trecuţi probleme cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Hunedoara, după ce a publicat mai multe scrisori deschise în care se arăta mâhnit de situaţia în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii din Poliţie. După tragedia poliţistului Gheorghe Ionescu, ucis de milionarul turc ce s-a urcat băut la volan şi l-a lovit intenţionat cu maşina, poliţistul din Hunedoara a tras un nou semnal de alarmă, într-o scrisoare deschisă în care se plânge de condiţiile în care poliţiştii îşi desfăşoară activitatea.

„A mai murit un poliţist, Gheorghe Ionescu (Dulăul)....
A mai plecat unul dintre noi, un poliţist, care, aflat în timpul serviciului şi încercând să-şi facă meseria, a fost ucis. Sună banal, va rămâne un reper statistic, o promenadă a ,,Interesului Naţional” şi o avansare post-mortem. Aşa şi? Cu ce îl va încălzi pe acest coleg care nu mai este? Cum va fi consolată familia sa? Cum îi vom şterge durerea mocnită a soţiei care ne-a dat o lecţie de viaţă şi de modestie? Îi vom arunca nişte bani şi vom considera că ne-am făcut datoria? Care-i preţul unui poliţist căzut la datorie? Dar cu sufletul ce facem? Ce-i vom spune acestei femei şi mame când va rămâne singură şi-şi va privi singurătatea dintr-un colţ al fiinţei?

Pentru mine, moartea unui coleg în timpul serviciului reprezintă supremul argument al misiunii îndeplinite. E momentul pentru care te pregăteşti o viaţă, în şcoală, în familie, la serviciu. E o vocaţie pe care puţin o au şi e greu de înţeles pentru cei neoperativi care rup birourile de lene şi care te taxează cu sintagma: „e plin cimitirul de eroi”.

Ce s-a făcut pentru poliţişti de când a fost ucis în timpul serviciului colegul nostru Sasa Disici? Nimic, în continuare suntem proscrişii ţării, nu avem un statut european, nu putem folosi arma din dotare, pentru că ne este frică să fim târâţi prin tribunale de infractori, avem nişte pistoale cu care nici ciorile nu le putem doborî, maşini fără girofaruri, pe care le ţinem în garaje pentru că nu avem cotă de benzină, nişte cârpe de uniforme cumpărate la preţ de ,,Armani”, suntem plătiţi prost, funcţiile plătite bine fiind date ,,pe comandă” la interpuşii care în viaţa lor nu au făcut un dosar penal şi nu au încătuşat un infractor. Ştiţi câţi infractori au fost trimişi în judecată şi condamnaţi pentru fapte de ultraj împotriva poliţiştilor? Unu la sută din faptele sesizate iniţial. Insignifiant. De ce? Ştiaţi că şefii pentru a da bine în statistici şi a se prezenta ca buni ,,menegeri” încearcă să muşamalizeze faptele de ultraj?

Să răspundă la aceste întrebări „capetele luminate” din minister, să răspundă pentru moartea acestui OM, să meargă la soţia colegului Gheorghe Ionescu, să se uite în ochii dânsei şi să-i spună: „Ne pare rău, soţul dvs. nu mai este, dar vom face tot ce e posibil să vă ajutăm. Când doamna îi va privi, poate vor înţelege că pierderea unei fiinţe dragi nu poate fi înlocuită cu nimic, iar sufletul oamenilor nu este de vânzare”, scrie inspectorul principal de poliţie Claudiu Ionescu, de la Poliţia municipiului Hunedoara.

Nu este prima dată când poliţistul din Hunedoara dezvăluie problemele din sistem. În toamna anului 2013, la scurt timp după arestarea fostului comisar şef de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu, Claudiu Ionescu a publicat o scrisoare în care arăta, printre altele, cu ce probleme se confruntă poliţiştii.

„Dragul meu minister, slujindu-vă 17 ani, îmi daţi voie să ies la raport. Am sa încerc, metaforic, să spun ce se întâmplă în grădina dvs, în locul unde lucrez… tutuindu-vă, asta din cauză ca vă cunosc demult. Ştii tu că la serviciul unde lucrez suntem 25 de oameni şi avem doua rable în dotare, maşini care nu au ITP-ul făcut şi cu care în fiecare zi rişti să mori din cauză că nu au direcţia bună? Ştii tu ce înseamnă să urmăreşti pe cineva şi să-ţi rămână maşina în intersecţie”, a mai scris Claudiu Ionescu, într-o scrisoare, denumită pamflet.


Vă recomandăm şi:

Poliţistul care s-a solidarizat cu Traian Berbeceanu a fost "avertizat pentru abateri" de şefii IPJ Hunedoara

Claudiu Ionescu nu a scăpat fără un avertisment scris din partea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, în urma unor scrisori emoţionante publicate pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după arestarea fostului comisarul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

Revoltă în IPJ Hunedoara: poliţistul care a cerut "să dăm foc palatelor mafioţilor" îşi acuză superiorii de abuzuri

Claudiu Ionescu, un inspector principal de poliţie, a intrat într-o adevărată luptă cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţistul din Hunedoara susţine că a fost cercetat disciplinar pe nedrept după ce a dezvăluit problemele cu care confruntă instituţia şi, recent, a că a fost trimis abuziv la un control psihiatric.

Mărturia poliţistului rănit într-un flagrant periculos: şi-a pus în pericol viaţa pentru a opri un traficant       

Un poliţist care a participat la un flagrant, pentru a captura un traficant de droguri, a dezvăluit cum şi-a pus viaţa în pericol, după ce a încercat să îl oprească pe suspect. Ofiţerul a fost lovit cu maşina de traficantul pe care l-a somat să se predea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite