Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Sicriul cu trupul episcopului Gurie a fost adus la Catedrala „Sf. Nicolae” din Deva. Aici va fi înmormântat

8
22 Oct 2021 09:52:12
Autor: Daniel Guţă
Priveghi la Catedrala din Deva. Foto Episcopia Devei şi Hunedoarei.
Priveghi la Catedrala din Deva. Foto Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Trupul neînsufleţit al episopului Gurie, al Devei şi Hunedoarei, este privegheat la Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al episcopului Gurie (1968 - 2021) a fost adus, joi seara, la Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva.

A murit episcopul Gurie, al Devei şi Hunedoarei. Părintele era internat la ATI, cu COVID 19

Episcopul Gurie, la ATI după infectarea cu SARS-CoV-2. În ce stare se află preotul internat de o săptămână

Episopul Gurie: „în Europa de astăzi se trăieşte ca şi când Dumnezeu nici nu există. Elitele se ruşinează să mai afirme convingeri creştine”

„La lăsarea serii, trupul neînsufleţit al Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a fost aşezat în Catedrala Episcopală din Deva, acolo unde, în urmă cu aproape 12 ani, Preasfinţia Sa era întronizat ca primul episcop al nou-înfiinţatei eparhii hunedorene. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Preasfinţiei Sale a fost întâmpinat de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, şi de Preasfinţitul Părinte Nestor Hunedoreanul, precum şi de preoţii, monahii şi credincioşii pe care i-a iubit şi preţuit atât de mult! La aşezarea trupului în Catedrala Episcopală s-a săvârşit o slujbă de pomenire, după care cei doi ierarhi au rostit scurte cuvântări de mângâiere pentru clerul şi poporul dreptcredincios hunedorean”, a informat Episcopia Devei şi Hunedoarei.


Imagini cu episcopul Gurie. VIDEO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

 

Înmormântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Gurie se va oficia sâmbătă, 23 octombrie 2021, începând cu ora 12.00, după săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti, cu începere de la ora 9.30.

„Pe tot parcursul acestor zile, se va rosti rugăciune neîncetată pentru sufletul blând al arhipăstorului hunedorean plecat la Domnul, iar cei care doresc se pot reculege la căpătâiul său până în ziua înmormântării”, a transmis Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Episcopul Gurie a fost internat în 8 octombrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. A doua zi a fost transferat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, având plămânii afectaţi de virus pe o suprafaţă de circa 70 la sută. În urmă cu două zile, medicii au decis intubarea sa, însă starea sa a continuat să se agraveze. Joi dimineaţa, episcopul în vârstă de 52 de ani a murit.

Mai puteţi citi şi:

Scrisoarea tulburătoare a Episcopiei despre căsătoriile de probă: „Blasfemie. Dragobetele este transformat într-un jalnic concubinaj al desfrânării”

Episcopia Devei şi Hunedoarei va prelua o grădiniţă închisă din Hunedoara, din proprietatea primăriei

Donaţie importantă a Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în sprijinul pacienţilor cu COVID 19

Episcopia Devei şi Hunedoarei face apel către localnici pentru a dona sânge şi plasmă

Episcopul Gurie: “În această lume, în care deruta devine universală, Învierea Domnului vine cu un avertisment”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Ef Ef
22.10.2021, 10:44:08

Nu vreau sa fiu rautacios dar nu pot sa nu intreb. Daca episcopul a murit de Covid, nu se aplica protocolul cu care ne obisnuisem? Sac, solutii de dezinfectie, fara priveghi, slujba cu minim de participanti, groapa si pa? Ca anul trecut, cand mureau cei de covid, erau inmormantati la foc automat, de la vladica la opinca.

+7 (7 voturi)
Amir Rabinowicz
22.10.2021, 14:37:33

era vaxxat bine.

-7 (9 voturi)
Stefan din Nord
22.10.2021, 10:52:10

L-au varat intr-un sac de plastic in pielea goala cum procedau cu muritori de rand morti de covid anul trecut ?

-7 (9 voturi)
Paun Al
22.10.2021, 11:25:15

In afara de aceste ritualuri lipsite de continut, pompoase si costisitoare.. ce anume au putut sa rezolve concret, practic.. preotii, Biserica in aceste vremuri de suferinta si moarte? Pe cati "au vindecat"? Cu ce se ocupa acum clerul, "icoanele facatoare de minuni", moastele, Arsenie Boca.. vrajitoarele cu.. "magia alba, sau neagra"? La ce foloseste "darul" la biserica?

+9 (9 voturi)
Alyssa Case
22.10.2021, 11:48:25

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! MODERATORI: Inainte sa supendati acest cont, aruncati si voi o privire la respectivul grafic, si banati conturile evident platite pentru a dezinforma. Multumim. [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările