Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Spitalele înfruntă criza coronavirus cu ajutorul donaţiilor. Suma importantă virată de o fabrică din Deva

1
25 Mar 2020 18:36:32
Autor: Daniel Guţă
Spitalul din Deva.
Spitalul din Deva.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a primit sprijin important pentru a face faţă nevoilor create de pandemia de coronavirus.

Fabrica de componente auto SEWS România – Deva a donat 120.000 de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, pentru cumpărarea a două ventilatoare mecanice necesare secţiei de Anestezie - Terapie Intensivă.

Spitalul a semnat contractul de achiziţie şi, tot din donaţii vor fi cumpărate şi alte echipamente medicale necesare secţiei ATI, a precizat Daniela Roşca, managerul SJU Deva. Alţi donatori vor suporta costurile achiziţiei unui aparat PCR cu consumabile pentru laborator al unităţii medicale.

De asemenea, reprezentanţii Santitas din judeţul Hunedoara au strâns 10.000 de lei pentru achiziţia de echipamente de protecţie necesare asistentelor din spital implicate în managementul cazurilor de Covid 19, a precizat Daniela Roşca. Unele din sumele donate sunt livrate direct în contul unităţii medicale, în timp ce alte societăţi încheie contracte de sponsorizare, a mai precizat Daniela Roşca, managerul SJU Deva.

Fonduri de urgenţă pentru echipamente medicale

Primăria Deva şi Consiliul Judeţean Hunedoara au oferit, la rândul lor, sprijin unităţii medicale.
Municipalitatea din Deva va acorda un sprijin financiar, de urgenţă, în valoare de 250.000 către Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi 100.000 lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara pentru achiziţia echipamentelor de protecţie şi materialelor sanitare necesare.

De asemenea, vor fi alocaţi aproape 600.000 de lei, de la bugetul local al Devei, pentru un echipament de testare Covid 19.

„În vederea testării epidemiologice a populaţiei şi a combaterii pandemiei Covid-19 se impune cooperarea Consiliului Local al Municipiului Deva cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva prin acordarea unui sprijin financiar de urgenţă, cu ocazia primei şedinţe de consiliu local, în valoare de 595.000 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva în scopul achiziţionării unui echipament aparat de testare pentru Covid-19 – FluorocyclerR XT sistem real-time PCR, împreună cu accesoriile şi materialele necesare GenoXtract R, Hota cu flux laminar clasa II, Kiturile extractive şi reactive şi consumabilele necesare”, a informat Primăria Deva.

Consiliul Judeţean Hunedoara s-a angajat să suporte cofinanţarea pentru achiziţia aparatului Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 într-un timp cât mai scurt, au precizat reprezentanţii CJ Hunedoara.

„Printre măsurile pe care CJ Hunedoara le-a dispus de la declanşarea pandemiei, se numără: organizarea triajului pacienţilor în unităţile medicale din subordine, asigurarea de spaţii de spitalizare pentru pacienţi, asigurarea circuitelor necesare desfăşurării activităţilor de diagnosticare şi izolare a pacienţilor suspecţi de infecţia cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Zilele trecute, spitalul judeţean a comandat 26.000 de măşti de protecţie, însă  până în prezent au fost livrate 2.000 de măşti.

Oamenii care vor să ajute în perioada epidemiei de coronavirus Spitalul Judeţean din Deva, pentru a achiziţiona echipamente şi consumabile, au la dispoziţie un număr de cont în care pot dona bani.

Apeluri similare la sprijin din partea populaţiei au făcut şi reprezentanţii spitalelor din Hunedoara şi Petroşani. Oameni de afaceri, localnici şi companii din judeţ au răspuns cererilor celor două unităţi medicale şi au donat bani şi echipamente medicale sau urmează să închieie contracte de sponsorizare cu acestea.

Miercuri, Consiliul Judeţean Hunedoara a anunţat că analizează posibilitatea de a sprijini unităţile administrativ-teritoriale vulnerabile pentru asigurarea echipamentelor de protecţie şi a substanţelor dezinfectante, necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19.


Mai puteţi citi şi:

Inconştienţa tinerei cu coronavirus care s-a plimbat prin spitale a îmbolnăvit cel puţin şase oameni

Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

Angajaţii clinicii RMN din Hunedoara şi un asistent din spital, în izolare. 47 de „victime” ale tinerei cu coronavirus

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
25.03.2020, 19:35:36

... din partea populatiei? Adica stoalfele cu PENSII SPECIALE si SALARII BAROSANE precum fofulguta si armate de panarame hoate si analfabete s-au ascuns prin palate inzorzonate de mii metri, iar pomana sa faca tot amaratii aia cu pensie sub 500 lei, ca avem un MILION de pensionari cu pensie sub 500 lei de atata 'majorari' peste 'majorari' facute de hotii psdisti. Dar jarchina aia, si cate ca dansa, cu 70 MII LEI pensie, cat a 'donat'? Putregaiul Melescanu se dihaneste, carand acasa 80 mii lei, cat a donat? Aaaa, cate PUTIN de la MULTI prosti ca sa pape PUTINI escroci MULT, strategie romaneasca, hoteasca adica ... Popalaii pe unde s-au ascuns, capusa de heuri moca, care o tin danga-langa cu 'cine se spovedeste scapa'? Apropo, uite ca n-au scapat 6 dintr-o biserica din Bucuresti. Unde-i purtatorul de brasoave cu 'lucrarea domnului (impartasania) nu poate imbolnavi'? Adica chiar daca va da cu nasul, voi nu si nu, numai asa prostiti imbroboditii, cum sa recunoasteti esrocheria? e penala s-apoi de ce sa va taiati craca? Vreun hotel, vreun conac la dispozitia oamenilor in carantina, vreo fabrica data pe stare de razboi sa faca masti, nu lumanari, lumanarile nu salveaza pe nimeni, dimpotriva: cati milogi au ars in casa de la lumanarile 'sfintite'... ... una-doua: saracii in prima linie, dar Romania are cei mai multi MILIONARI pe cap de locuitor, o tara saraca, milionari adica pe contracte cu statul, adica fara munca, adica cu taxele celor, care chiar muncesc, nu taie frunze, bolmojind fantezii primitive sau lalaind o foaie de ici-colo... Ne ajutam in astfel de momente mai ales, nici vorba, peste tot lumea sare cu ce poate, si romanul, omul simplu-i gata sa imparteasca ultima paine, dar te ia naiba cand armate de hotomani si cotcari cara cu mertanele banul public si acum se prefac calici, iar saracii tot saraci, chinuindu-se sa ajunga la sfarsit de luna, muncind, nu frecand tricoaiele de la un birou la altul ... ... n-asa, hadrian soare, clona cu 5 fani a lui Carmen Florea? Hai iesi, ca-i vorba de hajutor, dar mai rabda un pic, cica banca centrala umple bancomatele pe maine ...