Spitalul din Hunedoara, în şantier. 7,5 milioane de euro va costa eficientizarea energetică a clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul municipal din Hunedoara.
Spitalul municipal din Hunedoara.

Spitalul municipal din Hunedoara intră în şantier. Vor fi investiţi 7,5 milioane de euro în eficientizarea energetică a clădirii.

Lucrările de eficientizare energetică a clădirii Spitalului municipal din Hunedoara pot începe. Contractul de execuţie a investiţiei  în valoare de 36,8 milioane de lei (7,5 milioane de euro) a fost semnat între  primărie şi societatea italiană Manelli Impresa,  câştigătoarea licitaţiei publice.

Spitalul din Hunedoara primeşte două milioane de euro pentru echipamente medicale noi

Aparatură medicală modernă donată maternităţii Spitalului judeţean din Deva

Intervenţie complexă la spitalul din Deva. Au fost prelevate organele unui pacient aflat în moarte cerebrală

Proiectul vizează clădirea principală a Spitalului Municipal Hunedoara şi este cofinanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. principalul său scop este diminuarea drastică a consumurilor de energie (termică şi electrică).

„Prin intermediul proiectului, întregul corp principal al spitalului (cu o suprafaţă totală a pereţilor exteriori de aproximativ 11.000 mp) va fi anvelopat cu vată bazaltică şi polistiren extrudat. Lucrările vor viza însă atât subsolurile şi demisolurile cât şi acoperişul. Proiectul nu se rezumă însă la anvelopare termică, ci va presupune şi înlocuirea instalaţiilor termice şi sanitare precum şi realizarea unui sistem de gospodărire a apei (format din bazin de apă, cameră cu pompe şi centrală termică). De asemenea, într-o bună parte din spaţiile spitalului se vor reface finisajele interioare”, a informat Primăria Hunedoara.

Vor mai fi construite patru scări exterioare pentru evacuarea persoanelor în situaţii de urgenţă, amplasate pe cele două laterale ale corpului principal de clădiri şi va fi amenajat un parc fotovoltaic în spatele clădirii principale, cu ajutorul căruia spitalul îşi va produce singur aproape jumătate din cantitatea de energie electrică de care are nevoie zilnic.

Spitalul din Hunedoara a fost construit în anii 60, în sistem monobloc, cu nouă niveluri, având fundaţii de beton, cadre portante, planşee beton armat, închideri de cărămidă şi acoperiş tip terasă. A fost conceput ca unitate spitalicească complexă şi completă la o capacitate de 640 de paturi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Performanţă medicală la spitalul din Deva. A patra prelevare de organe din acest an

Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Investiţii de peste 100 de milioane de lei în Spitalul judeţean din Deva. Cum au fost cheltuite fondurile în ultimii ani

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite