Spitalul municipal Hunedoara a devenit spital COVID. Pacienţii fără coronavirus nu vor mai fi internaţi aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Hunedoara. FOTO: ADEVĂRUL. Daniel Guţă.
Spitalul din Hunedoara. FOTO: ADEVĂRUL. Daniel Guţă.

Spitalul municipal din Hunedoara a devenit unitate medicală „Covid”. Decizia îi nemulţumeşte pe mulţi hunedoreni.

Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a devenit unitate medicală COVID şi va trata, cu excepţia pacienţilor Secţiei de Dializă, numai bolnavi diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Şi Policlinica unităţii medicale va rămâne deschisă tuturor pacienţilor, iar conducerea spitalului a menţionat că face demersuri la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, ca hunedorenii să poată beneficia în continuare de serviciile policlinicii.

Decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a spitalului într-unul doar pentru pacienţii cu Covid 19 a nemulţumit conducerea unităţii medicale.

Radu Budae, managerul spitalului, a precizat, pentru adevarul.ro, că pacienţii internaţi în prezent la Hunedoara, cu alte afecţiuni decât Covid 19, vor fi externaţi sau transferaţi în alte spitale, iar hunedorenii care beneficiază de serviciile spitalului vor fi nevoiţi şi ei să apeleze la spitalele non-Covid din judeţ.

Pentru mulţi dintre aceştia, în general oameni în vârstă şi cu afecţiuni cronice, adaptarea la noile schimbări poate fi dificilă.

Externările pacienţilor non-Covid vor începe de vineri şi cel mai probabil se vor finaliza până în 28 noiembrie. După această dată, când procedurile vor fi finalizate, în spital vor fi internaţi doar pacienţi cu noul coronavirus.

O alternativă ar fi fost ca, aşa cum s-a procedat în unitatea medicală din Hunedoara, fiecare spital din judeţ să îşi organizeze separat zone pentru tratarea pacienţilor cu Covid şi zone non-Covid 19, a mai precizat Radu Budae.

La Hunedoara vor putea fi trataţi maximum 250 de pacienţi cu Covid 19, cu cele 20 de locuri la ATI, având în vedere capacitatea instalaţiilor de oxigen necesare în tratamentul pacienţilor cu noul coronavirus. În prezent, unitatea medicală are peste 480 de paturi, dar aproape jumătate dintre ele nu vor putea fi folosite, în lipsa dotărilor necesare pentru îngrijirea pacienţilor cu coronavirus.

Unităţile medicale din Simeria, Orăştie, Lupeni, Vulcan, Geoagiu, Brad şi Zam, precum şi secţiile ATI, Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva vor fi spitale suport Covid, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Lucrări de peste 28 de milioane de lei în eficientizarea energetică a spitalului din Hunedoara

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Câţi oameni au murit şi unde sunt focare de infecţie

Călugărul Böjte Csaba, diagnosticat cu COVID-19. Mesaj emoţionant transmis de fondatorul Fundaţiei Franciscane

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite