Starea de sănătate a minerilor arși a devenit secret de serviciu. Neoficial, cei doi se zbat între viață și moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Informațiile privind starea de sănătate a celor doi mineri de la Petrila, Cătălin Şerban și Dănuţ Codreanu , internați la Spitalul de Arși din București, rămân, deocamdată, confidențiale.

Contactați telefonic, reprezentanții instituției au precizat că, momentan, nu pot fi oferite detalii privind modul în care a evoluat starea lor de sănătate. “Nu putem face niciun comentariu atât legat de starea pacienților cât și despre intervențiile chirurgicale ulterioare”, a declarat medicul de gardă al Spitalului din București. Potrivit cotidianului “Cronica Văii Jiului” , cei doi ortaci au șanse minime de supraviețuire, la această dată fiind intubați. Arsurile grave pe care aceștia le-au suferit le-au provocat probleme pulmonare și renale.
Inginerul Șerban Cătălin,în vârstă de 41 de ani și șeful de brigadă Dănuț Codreanu au fost transportați, luni-seară, la Spitalul de arși din București după ce au fost grav accidentați în timp ce lucrau în abatajul în care, în urmă cu patru ani s-au produs două explozii soldate cu moartea a 13 mineri.
Potrivit conducerii Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, cei doi ortaci lucrau la introducerea cenuşii de termocentrală pe un foraj, au fost surprinşi de o erupţie spontană de apa fierbinte care s-a revărsat din zona forajului. “Accidentul de muncă de la EM Petrila s-a produs în timp ce victimele executau o operaţiune tehnologică la o galerie din subteran, cu scopul de a răci o zonă aflată în spatele unui dig de izolare. Incidentul a avut loc după ce victimele au dat două găuri în dig, urmând ca prin acel foraj să fie introdusă cenuşă de termocentrală în vederea executării unei operaţiuni de înnămolire în spatele zidului. Acţiunea este necesară în cazurile în care cărbunele se supraîncălzeşte şi produce aşa-zisele <focuri de mină>”, a precizat purtătorul de cuvânt al CNH Petroșani, Oana Stoicuţa.
În urmă cu patru ani, în același loc a avut loc un alt accident colectiv de muncă. Două explozii provocate de acumulări de gaz metan au provocat moartea a 13 mineri. După trei ani de judecată, doarul în care Aurelian Necula, fostul director al minei Petrila, Gheorghe Roşu, inginerul şef securitate minieră şi şeful staţiei de salvare minieră, Dan Ştefan Ungur, acuzați de ucidere din culpă, a fost trimis pentru rejudecare judecătorilor Tribunalului Gorj.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite