Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Straja şi Parâng aşteaptă mii de turişti în weekend: ce oferă staţiunile din Valea Jiului iubitorilor de schi

1
7 Jan 2016 15:37:24
Autor: Daniel Guţă
Straja. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.
Straja. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.

Mii de turişti sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână în cele două staţiuni de munte din Valea Jiului, Straja şi Parâng. Un strat proaspăt de zăpadă acoperă pârtiile, iar condiţiile de schi sunt excelente.

Staţiunea Straja din Valea Jiului aşteaptă în acest sfârşit de săptămână cel puţin 3.000 de turişti. Locurile de cazare din cele peste 100 de cabane şi pensiuni din zona de agrement a Masivului Vâlcan sunt rezervate aproape în totalitate.

„Au venit circa 2.000 de turişti în staţiune, iar la sfârşitul săptămânii numărul lor va creşte. S-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă, care face ca pe trei dintre pârtiile din Straja condiţiile de schi să fie excelente. Sperăm doar ca în zilele de weekend ceaţa să se risipească, iar turiştii să poată schia în condiţii bune şi pe celelalte pârtii din Straja”, a declarat Miruna Inel, voluntar în cadrul Serviciului Public Salvamont Straja – Lupeni.

Sâmbătă, cei care ajung în staţiunea din judeţul Hunedoara, sunt invitaţi să participe la concursuri de iarnă: întrecuri cu schiurile, cu săniile şi competiţii de tir cu arcul, toate dotate cu premii. În zona alpină Straja, stratul de zăpadă măsoară peste 50 de centimetri. Teleschiurile şi telegondola vor funcţiona în weekend, iar drumul de acces din Lupeni spre staţiune este curăţat, susţin administratorii zonei turistice.

Turiştii care ajung în Valea Jiului în acest sfârşit de săptămână pot schia şi pe pârtiile din Staţiunea Parâng, de la marginea municipiului Petroşani. Telescaunul modern şi teleschiurile vor funcţiona, iar stratul de zăpadă depăşeşte şi aici 50 de centimetri. Sute de oameni sunt aşteptaţi în weekend în zona turistică din Masivul Parâng.


Vă recomandăm şi:

10 locuri de vis din Valea Jiului, ţinutul momârlanilor, al munţilor înalţi şi al trecătorilor ce străbat sălbăticia

Valea Jiului nu înseamnă doar minerit şi oraşe în care trăiesc comunităţi cu o situaţie economică defavorizată. Zona din sudul judeţului Hunedoara este una dintre cele mai ofertante din punct de vedere turistic. Mărturie stau numeroasele locuri de agrement din Masivul Parâng, peisajele sălbatice ale Defileului Jiului, cheile străbătute de râuri repezi şi staţiuniel Straja şi Parâng.

Minivacanţa de 1 Decembrie, petrecută în staţiunea Straja din judeţul Hunedoara. Ce puteţi face în zonă

În judeţul Hunedoara, cele mai ofertante locuri de petrecere a mini-vacanţei de 1 Decembrie sunt staţiunile montane din Valea Jiului, Straja şi Parâng.

Trasee turistice în Parâng: priveliştile magice ale munţilor înalţi ai Hunedoarei, împodobiţi cu lacuri glaciare

Munţii Parâng au creste abrupte, vârfuri de peste 2.400 de metri şi lacuri glaciare adânci, cuprind rezervaţii naturale importante şi sunt străbătuţi de cea mai înaltă şosea din România, Transalpina. Traseele turistice din Parâng sunt accesibile şi oferă privelişti impresionante călătorilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
9.01.2016, 18:21:11

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările