Sute de oameni s-au rugat la moaştele Sfântului Nectarie, aduse în Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moaştele Sfântului Nectarie au fost aduse la Catedrale Episcopală din municipiul Deva. Timp de patru zile, racla va fi păstrată în biserica din Deva, catedrala din Hunedoara şi la Mănăstirea Crişan.

Sute de hunedoreni au aşteptat în această după amiază aducerea raclei cu moaştele Sfântului Nectarie, la Catedrala Episcopală din municipiul Deva. Moaştele au fost aduse de la Arad, însă ele sunt păstrate la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti. Oamenii s-au înghesuit în curtea catedralei pentru a asista le procesiune.

Am atins racla şi ne-am rugat, sperând că astfel vom fi ajutaţi. Sfântul Nectarie este ocrotitor al bolnavilor, aşa că ne-am rugat pentru sănătatea familiei şi a prietenilor”, a spus Ioan, unul dintre pelerini.

Racla va fi păstrată până în după-amiaza de joi la Deva, apoi va fi adusă la Mănăstirea Crişan. Vineri, ea va fi înfăţişată la Catedrala Eroilor din Hunedoara, unde va rămâne până sâmbătă, 26 aprilie.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Mesajul de Paşte al Episcopului Gurie, al Devei şi Hunedoarei        Episcopul Gurie, al Devei şi Hunedoarei, le-a transmis un mesaj credincioşilor din Hunedoara, cu ocazia Sărbătorilor de Paşti.

Apostolul lui Arsenie Boca în Valea Jiului. Octavian Pătraşcu l-a condus pe ultimul drum pe părintele de la Prislop           Octavian Pătraşcu este preot de jumătate de veac şi a fost unul dintre cei care au oficiat la înmormântarea părintelui Arsenie Boca, la Prislop, pe 4 decembrie 1989. Slujeşte în Petroşani, unde a ctitorit o bisericuţă maramureşeană şi a creat un muzeu al satului.

FOTO Tainele casei de pe munte a părintelui Arsenie Boca          Veche de mai bine de un secol, o căsuţă din lemn şi chirpici ascunsă pe vârful unui munte e considerată de localnicii din împrejurimile Bradului un colţ de Rai. Aici s-ar fi născut în 1910 părintele Arsenie Boca, cel supranumit „sfântul Ardealului“.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite