Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Tânărul care a jefuit Castelul Corvinilor de 170.000 de lei a fost trimis acasă, după o lună de la arestarea sa

0
29 May 2017 14:41:11
Autor: Daniel Guţă
Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Aproape o lună a petrecut în arest preventiv Gabriel Gal, tânărul acuzat de jaful de la Castelul Corvinilor, în urma căruia dintr-un sertar al casei de bilete, aflată la intrarea în monumentul istoric, au dispărut peste 170.000 de lei.

Tribunalul Hunedoara a admis contestaţia depusă de Gabriel Gal, tânărul acuzat că a furat peste 170.000 de lei din Castelul Corvinilor, faţă de decizia instanţei Judecătoriei Hunedoara care a refuzat eliberarea acestuai din arest preventiv. „Instanţa a înlocuit măsura arestării preventiva luată faţă de inculpat cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29 mai 2017, până în data de 27 iunie 2017”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara. Soluţia este definitivă.

Gabriel Gal (30 de ani) este cercetat penal pentru spargerea Castelului Corvinilor, în noaptea de 1 spre 2 mai. Ţinta a fost casa de bilete din incinta monumentului medieval, de unde au fost furate încasările pe patru zile de la miile de turişti care au vizitat monumentul istoric în mini-vacanţa de 1 Mai. Tânărul din Hunedoara a fost reţinut patru zile mai târziu, fiind acuzat de furtul celor peste 170.000 de lei. El s-a accidentat la escaladarea zidurilor monumentului istoric, fracturându-şi piciorul. În noaptea de 1 spre 2 mai a fost preluat de o ambulanţă, din zona Castelului Corvinilor şi transportat la spital. Ulterior a fost operat, având dublă fractură la gleznă.

Asupra lui nu s-au găsit bani, în noaptea internării, iar bărbatul le-a declarat medicilor că a fost victima unei încăierări şi nu a căderii de la înălţime. În urma unei perchezţii efectuate în locuinţa sa au fost găsiţi 1.800 de lei.Gabriel Gal are antecedente penale, fiind condamnat pentru furturi comise în afara ţării. În noaptea în care ar fi avut loc spargerea, un agent de pază se afla în Castelul Corvinilor, dar bărbatul a susţinut că nu a observat nimic până a doua zi dimineaţa.

Cinci amenzi au fost date de Poliţia Hunedoara primăriei, firmei de pază şi agentului de pază, faţă de disfuncţionalităţile constatate în privinţa pazei obiectivului turistic. Valoarea lor se ridică la 4.200 de lei. Între timp, casa de bilete a Castelului Corvinilor a fost protejată cu gratii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Culisele jafului din Castelul Corvinilor: trei săptămâni de anchetă fără rezultat pentru găsirea celor 170.000 de lei furaţi

Trei săptămâni au trecut de la spargerea din Castelul Corvinilor, iar ancheta s-a dovedit mai greoaie decât se aşteptau procurorii, deşi presupusul hoţ a fost trimis în arest preventiv. Doar 1% din prejudiciul de peste 170.000 de lei a fost recuperat, iar primăria riscă noi sancţiuni de la Poliţie dacă nu-şi va îmbunătăţi rapid sistemul de pază al monumentului istoric.

Noaptea Muzeelor la Castelul Corvinilor. Ce au văzut miile de turişti care au vizitat monumentul istoric

Mii de turişti au petrecut seara de sâmbătă, mulţi până după miezul nopţii, la Castelul Corvinilor, unde a avut loc Noaptea Muzeelor. Organizatorii evenimentului le-au oferit vizitatorilor mai multe premiere.

Cele mai atractive oraşe pentru turişti. Castelul Corvinilor şi Mănăstirea Prislop au adus Hunedoara în topul destinaţiilor

Peste 30.000 de turişti au rămas peste noapte, în primele trei luni ale anului 2017, la hotelurile şi pensiunile din judeţul Hunedoara. Numărul celor cazaţi este în creştere în judeţ, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar municipiul Hunedoara este cel mai avantajat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii