Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Termocentrala Mintia, în conservare. Ce spun şefii CEH despre tăierea şi vânzarea ei la fier vechi

1
28 Jul 2021 13:56:27
Autor: Daniel Guţă
Termocentrala Mintia. FOTO: ADEVĂRUL
Termocentrala Mintia. FOTO: ADEVĂRUL

Termocentrala Mintia a rămas fără aproape 700 de salariaţi. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara are noi planuri cu ea.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara susţine, într-un comunicat de presă, că Termocentrala Mintia nu va avea soarta marilor uzine şi exploatări miniere din judeţul Hunedoara, care după disponibilizările masive şi încetarea activităţii au fost demolate şi vândute la fier vechi.

Termocentrala Mintia, închisă după 52 de ani. Ultima zi de lucru pentru salariaţii „stelei de pe Mureş”

Angajat al Termocentralei Mintia găsit spânzurat. Se afla în preaviz şi urma să fie disponibilizat

Complexul Energetic Hunedoara rămâne fără aproape 1.500 de angajaţi. Ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia

„În ciuda informaţiilor alarmiste şi rău-intenţionate vehiculate în diverse medii, Sucursala Electrocentrale Deva nu va fi tăiată şi vândută la fier vechi ci, din contră, se doreşte repornirea acesteia, cu ajutorul unui investitor strategic, cu respectarea tuturor cerinţelor de mediu. În urma discuţiilor ferme purtate cu Ministrul Energiei, administratorul judiciar al S. CEH-SA, cel care valorifică activele SE Deva, face demersuri pentru valorificarea integrală a acestora şi nu vânzarea lor la fier vechi. Obiectivul urmărit este ca potenţiali investitori să construiască un grup energetic de minim 800 MW, noua investiţie urmând  să fie deservită chiar de personal din rândul celor disponibilizaţi în baza programului de concedieri colective”, a informat Complexul Energetic Hunedoara.

Timpul va arăta dacă afirmaţiile reprezentanţilor companiei s-au dovedit reale.

Aproape 700 de oameni disponibilizaţi

În ce priveşte cei aproape 700 de salariaţi disponibilizaţi de la Termocentrala Mintia, aceştia vor beneficia de plăţi compensatorii la ieşirea din sistem, de până la 10.000 de euro, şi de un venit în completare pe o perioadă de 24 până la 48 de luni, pe lângă ajutorul de şomaj, de circa 3.300 de lei, potrivit reprezentanţilor Prefecturii judeţului Huendoara.

„Începând cu data de 27 iulie 2021, din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA – Sucursala Electrocentrale Deva, au fost concediaţi 659 de salariaţi, din care 595 beneficiază de plăţi compensatorii, în valoare de 29.748.810 lei, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.  De precizat că 64 de persoane care nu beneficiază de plăţi compensatorii şi venit în completare au o vechime în muncă mai mică de 3 ani”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii CEH. Angajaţii disponibilizaţi beneficiază

Din numărul total al celor disponibilizaţi de la Complexul Energetic Hunedoara SA – Sucursala Electrocentrale Deva, 76 de persoane se vor pensiona în următorii 2 ani, iar alte 200 de persoane vor beneficia de prevederile Legii nr. 197/2021 privind reducerea vârstei standard de pensionare, se mai arată în comunicatul transmis de CEH.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Necazurile minerilor, „tratate” cu băi de mulţime. Diana Şoşoacă: „Le-am spus tuturor, jos masca” VIDEO

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

Ce salarii au minerii. „Pentru aceşti bani muncim într-o mizerie şi o umilinţă extraordinare”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zero
29.07.2021, 07:25:59

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a ramas fara obiectul muncii dar e tot pe baricade.Salarii babane! Are grija Partidul de ea!

+1 (1 vot)
Modifică Setările