Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Cum au fost distruse toate dozele de vaccin anti-COVID-19 de la centrul din Petroşani, chiar în prima zi de vaccinare

32
18 Jan 2021 15:45:04
Autor: Daniel Guţă
FOTO: ADEVĂRUL. Daniel Guţă.
FOTO: ADEVĂRUL. Daniel Guţă.

Toate cele 60 de doze de vaccin împotriva Covid 19 livrate centrului de vaccinare din municipiul Petroşani au trebuit distruse, chiar în prima zi de vaccinare.

Cele zece flacoane de vaccin împotriva Covid 19, livrate de duminică la centrul de vaccinare din municipiul Petroşani, pentru a fi folosite începând de luni, au fost distruse, după ce o asistentă comunitară nu le-a păstrat la temperatura corespunzătoare, a precizat Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

În locul lor au fost aduse, luni, alte doze, prin intermediul DSP Hunedoara, iar vaccinarea s-a făcut cu întârziere.


„Este vorba flacoane care conţineau în total 60 de doze de vaccin, alocate pentru ziua de luni centrului din Petroşani. Din păcate, cu o zi în urmă, asistenta comunitară nu a respectat metodologia şi lanţul de frig pentru aceste vaccinuri. Ele trebuiau ţinute la o temperatură de 2 – 8 grade Celsius, timp de 120 de ore după degivrare, însă ea le-a introdus într-un congelator, unde au stat la minus 19 grade Celsius”, a declarat, pentru adevarul.ro, şeful DSP Hunedoara.

Astfel vaccinurile nu au mai putut fi utilizate, iar oamenii care s-au programat la vaccinare în centrul din Petroşani au fost nevoiţi să aştepte până la sosirea altei tranşe de vaccin. Procesul de imunizare din Petroşani a început cu o întârziere de câteva ore, a informat DSP Hunedoara.

Asistenta comunitară, angajată de primărie, dar plătită de Ministerul Sănătăţii, a fost exclusă de la centrul de vaccinare şi nu va mai lucra în niciun astfel de centru. 


Vă recomandăm să citiţi şi:

Vaccinare împotriva COVID 19 în judeţul Hunedoara. S-au deschis primele 3 centre pentru Etapa a doua

Vaccinare împotriva COVID 19, în judeţul Hunedoara. A început Etapa a doua. Câţi oameni s-au imunizat

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Câte cazuri noi au fost înregistrate şi unde sunt focare


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

adrian hora
18.01.2021, 16:33:15

complicat cu vaccinul de la pfizer. e mai usor cu cel de la moderna.

+2 (4 voturi)
Yagil Demsky
18.01.2021, 16:39:08

asta patesti cand pui tefelei sa se ocupe de operatiune

-10 (16 voturi)
Scriptamanent
18.01.2021, 16:56:55

Asta patesti cand pui conspirationisti, antivaxisti, habotnici sa-ti pazeasca vaccinul. Ca si dobitocul ala din America, ala de a recunoscut ca e fan Qanon si antivaxist, prostan de farmacist.

+12 (26 voturi)
Scriptamanent
18.01.2021, 16:58:49

A pharmacist who was arrested on charges that he intentionally sabotaged more than 500 doses of the Covid-19 vaccine at a Wisconsin hospital was “an admitted conspiracy theorist” who believed the vaccine could harm people and “change their DNA,” according to the police in Grafton, Wis., where the man was employed. The police said Steven Brandenburg, 46, who worked the night shift at the Aurora Medical Center in Grafton, Wis., had twice removed a box of vials of the Moderna vaccine from the refrigerator for periods of 12 hours, rendering them “useless.”

+6 (14 voturi)
Victor Nagy
18.01.2021, 16:46:58

... " Asistenta comunitara " ? ! ............. Asta ce mai este ?

0 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările