Top 10 cele mai atractive localităţi pentru turiştii rămaşi peste noapte în judeţ. Un sat a întrecut municipiul cu telegondolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Deva conduce în clasamentul localităţilor din Hunedoara preferate de turişti care au rămas peste noapte în judeţ, datorită ofertei mai ridicate a locurilor de cazare. O comună din Hunedoara se află în top.

Cea mai atractivă localitate pentru turiştii care au dorit să rămână în judeţul Hunedoara cel puţin pentru o noapte în primăvara acestui an a rămas Deva, arată un raport publicat de Institutul Naţional de Statistică.

Explicaţia constă în oferta mult mai ridicată în privinţa locurilor de cazare din Deva, faţă de restul municipiilor hunedorene. Deva are o capacitate de cazare de 900 de locuri, în timp ce Hunedoara poate oferic circa 520 de locuri de cazare, Lupeniul circa 700, Geoagiu 1.300 şi Petroşaniul circa 500.

În luna aprilie aproape peste 10.000 de turişti s-au cazat cel puţin pentru o noapte în judeţul Hunedoara, arată raportul Institutului Naţional de Statistică.

Topul localităţilor în funcţie de numărul turiştilor care au petrecut cel puţin o noapte este următorul: 1. Deva – 2.709 turişti; 2. Geoagiu (staţiune) – 2.154 turişti; 3. Hunedoara – 1.752 turişti; 4. Petroşani – 1.312 turişti; 5. Lupeni – 857 turişti; 6. Orăştie – 499 turişti; 7. Haţeg – 421 turişti; 8. Brad – 200 turişti; 9. Dobra (comună) – 181 turişti; 10. Aninoasa – 146 turişti.

Municipiul Vulcan, cu aproape 25.000 de locuitori şi cu un complex de agrement pentru care au fost investiţi peste zece milioane de euro (modernizarea drumului şi telegondola) a înregistrat doar 23 de turişti, fiind întrecut la acest capitol de mai multe comune şi sate. În oraşul Petrila, situaţia numărului de turişti este asemănătoare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

România lucrului prost făcut. Staţiunea - fantomă, fără apă şi curent, dotată cu o telegondolă care nu duce nicăieri

Vulcan a rămas municipiul hunedorean cu cei mai puţini turişti, deşi în ultimii ani au fost investiţi peste nouă milioane de euro în aşa-zisa staţiune Pasul Vâlcan, din vecinătatea sa. Cel mai mult a costat telegondola spre Pasul Vâlcan, însă instalaţia modernă este mai tot timpul oprită, neavând cine să o folosească. Iar cei care totuşi urcă în Pasul Vâlcan găsesc câteva cabane cenuşii, fără apă, canalizare şi chiar electricitate.

Cetatea medievală „cu termopane”, cea mai nouă atracţie a Ţării Haţegului. Ce soartă a avut Mălăieşti după restaurare

Au trecut doi ani de la finalizarea lucrărilor de reabilitare a cetăţii medievale Mălăieşti, iar monumentul, unul dintre puţinele restaurate în ultimii ani în judeţul Hunedoara, a devenit una dintre marile atracţii turistice ale Ţării Haţegului.

Primăria Lupeni, moştenită de al treilea membru al „clanului Resmeriţă“. Averea fabuloasă a noului primar

Lucian Resmeriţă este al treilea membru al familiei Resmeriţă care a devenit primar al Lupeniului, după ce timp de aproape două decenii administraţia locală a municipiului din Valea Jiului a fost condusă de tatăl său, Cornel Resmeriţă, şi de fratele său, Cristian Resmeriţă. Mezinul „clanului Resmeriţă” deţine o avere impresionantă, în contrast cu sărăcia resimţită de cei mai mulţi dintre localnicii oraşului minier.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite