Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva se mută într-un nou sediu. Clădirea lor intră în şantier

0
21 Apr 2021 23:59:27
Autor: Daniel Guţă
Tribunalul Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Tribunalul Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva se mută într-un nou sediu, de la 1 iunie. Clădirea monument intră în şantier.

De la 1 iunie 2021, Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva îşi vor desfăşura  întreaga activitate într-un sediu nou, situat în municipiul Deva, pe Calea Zarandului, nr. 73, a informat Tribunalul Hunedoara.

Judecătoarea Aurelia Conta este noul preşedinte al Tribunalului Hunedoara

Tribunalul Hunedoara intră în şantier. Clădirea din secolul al XIX-lea, renovată cu 24 de milioane de lei

Mutarea celor două instanţe este motivată de lucrările de reabilitare a clădirii Tribunalului Hunedoara, în care îşi desfăşoară activitatea şi Judecătoria Deva.

Procesul se va face treptat pe parcursul lunii mai şi implică o serie de modificări în activitatea instituţiilor.

Printre acestea este decizia ca în perioada 14 mai 2021 – 28 mai 2021 se fie soluţionate doar cauzele care au caracter urgent, potrivit legii şi în funcţie de specificul fiecărei secţii.

În perioada 17 mai 2021 – 28 mai 2021, în cauzele urgente ale ambelor secţii civile din cadrul Tribunalului Hunedoara, citarea se va face la sediul actual al Tribunalului Hunedoara, iar în cauzele urgente ale secţiei civile din cadrul Judecătoriei Deva citarea se va face la sediul actual al Judecătoriei Deva.

După data de 17 mai 2021, în cauzele penale urgente citarea se va face la noul sediu.

Din data de 17 mai 2021, activitatea compartimentelor Arhivă şi Registratură ale Tribunalului Hunedoara se va desfăşura la noul sediu, iar Arhiva de falimente va funcţiona din data de 24.05.2021 la noul sediu.

Din data de 31 mai 2021, activitatea compartimentelor Arhivă şi Registratură ale Judecătoriei Deva se va desfăşura la noul sediu.

În perioada 17 mai 2021 – 28 mai 2021, toate acţiunile judecătoreşti sau orice alte acte vor fi depuse la cele două instanţe prin mijloace de comunicare la distanţă. În această perioadă, studiul dosarelor nu va fi permis decât în format electronic.

În ce priveşte cauzele aflate pe rol, care nu au un caracter urgent şi în care au fost stabilite termene de judecată, la actualul sediul, acestea vor fi preschimbate cu termene noi, începând cu data de 31 mai 2021, la sediul nou din Deva, de pe Calea Zarandului. Lista dosarelor cu termenele de judecată ce au fost preschimbate se va afişa pe portalul fiecărei instanţe.

Tribunalul Hunedoara, renovat cu 24 de milioane de lei

Compania Naţională de Investiţii a finanţează reabilitarea şi modernizarea sediului Tribunalului Hunedoara şi a Judecătoriei Deva, o clădire monument, inclusă în zona de protecţie a Ansamblului urban Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Deva.

„Clădirea prezintă o serie de degradări care necesită intervenţii, iar lucrările de reabilitare şi modernizare, realizate prin Compania Naţională de Investiţii, vor viza şi adaptări funcţionale pentru crearea unui flux optim spre o sală de judecată atât a completului de judecată, cât şi a deţinuţilor, sau adaptări la normele actuale privind circulaţia neîngrădită a persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, principalele categorii de lucrări vor avea în vedere înlocuirea învelitorii acoperişului, lucrări de consolidare, refacere faţade, refacere instalaţii sanitare şi de încălzire, realizare rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, înlocuire tâmplărie etc.”, informa Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală a contractului este de 23,98 milioane lei.

Clădirea în care îşi au sediile Tribunalul Hunedoara şi Judeătoria Deva a fost finalizată în 1897. Construcţia a fost realizată în stil baroc, iar destinaţia iniţială a fost de sediu de instanţă judecatorească, funcţionând astfel până în anul 1963, când a intrat în folosinţa Comitetului Judeţean de Partid Hunedoara. Începând cu luna mai 1990 clădirea a revenit în administarea Ministerului Justiţiei - Tribunalul Hunedoara.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Acoperiş nou la Castelul Corvinilor. Cum s-a lucrat la Galeria suspendată, ridicată în secolul al XV-lea

Muzeul unic din Valea Jiului, reabilitat complet. Cum arată locul dedicat istoriei mineritului FOTO

Casa de cultură a Hunedoarei în şantier. Cum s-a lucrat la restaurarea clădirii monument FOTO


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările