Turişti sancţionaţi în Sarmizegetusa Regia, după ce au rătăcit drumul spre situl UNESCO din Munţii Orăştiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarmizegetusa Regia. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Sarmizegetusa Regia. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Jandarmii montani au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale turiştilor care au intrat în Sarmizegetusa Regia, fără a respecta programul de vizitare şi traseul de acces.

Un grup de turişti a fost sancţionat de jandarmii montani din Grădiştea de Munte - Sarmizegetusa Regia, după ce au fost depistaţi pe timp de noapte în incinta aşezării antice.

Jandarmii care au asigurau măsurile de ordine la situl arheologic Sarmizegetusa-Regia au constatat şi aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, potrivit reprezentanţilor instituţiei. „Faptele sancţionate de jandarmii montani au constat în nerespectarea orarului de desfăşurare a activităţii de vizitare a sitului arheologic şi pătrunderea în incinta monumentului, prin altă direcţie, înafara programului de vizitare afişat şi publicat. Astfel jandarmii montani au sancţionat un grup de turişti care au pătruns pe alte căi de acces, înaintea începerii programului de vizitare al sitului”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara

Jandarmii recomandă tuturor turiştilor care doresc să viziteze situl arheologic Sarmizegetusa Regia să respecte Regulamentul de vizitare al monumentului istoric Sarmizegetusa Regia - Grădiştea de Munte, implicit să se informeze cu privire la intervalul orar destinat vizitării monumentului.

În această perioadă, drumul de acces spre Sarmizegetusa Regia este închis, deoarece tronsonul de 18 kilometri al şoselei se află în şantier. Lucrările de modernizare a şoselei judeţene vor dura, cel mai probabil, până la finalul acestui an. Sarmizegetusa Regia poate fi însă vizitată, pe rute ocolitoare, iar administratorii sitului UNESCO au precizat că au venit 150 de vizitatori în aceste zile.


Vă recomandăm şi:

Sarmizegetusa Regia şi conspiraţiile: oraşul subteran scanat de ruşi pentru aur, tunelurile ascunse şi portalurile yoghinilor spre lumea astrală

Cele mai ciudate mituri care circulă pe seama aşezării dacice Sarmizegetusa Regia spun că locul se suprapune unui oraş subteran întins pe zeci de hectare, că în incinta sacră din capitala Daciei ar putea exista un portal energetic, care face legătura cu universuri paralele, că dacii au construit tuneluri între cetăţile dacice. Astfel de ipoteze, apărute după 1990, sunt contestate cu vehemenţă de istorici.

Cetatea dacică Piatra Roşie a fost devastată. Aşezarea este al treilea sit UNESCO atacat de vânătorii de comori

Cetatea dacică Piatra Roşie - Luncani, din Munţii Orăştiei, a fost călcată de braconieri, la fel ca aşezările antice învecinate Costeşti - Cetăţuie şi Blidaru. Poliţiştii au confirmat faptul că în incinta monumentului UNESCO au avut loc săpături ilegale.

Pedepsele crunte din istoria românilor. Domnul care a condamnat la moarte 20.000 de oameni: „Să piară jumătatea cea rea a ţării, să se păstreze cea bună”

Vasile Lupu, domnul Moldovei de la mijlocul secolului al XVII-lea, a rămas cunoscut în istorie şi pentru asprimea pedepselor date. A condamnat la moarte aproape 20.000 de răufăcători, susţin unii istorici. Şi alţi domnitori din trecutul poporului român au devenit celebri pentru pedepsele cumplite pe care le-au dat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite