Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Turiştii care urcă pe jos patru kilometri la Sarmizegetusa Regia vor putea vizita gratuit aşezarea dacică

0
22 Mar 2019 10:38:54
Autor: Daniel Guţă
Sarmizegetusa Regia.
Sarmizegetusa Regia.

Turiştii vor beneficia de intrare gratuită la Sarmizegetusa Regia, în zilele în care şoseaua spre aşezarea dacică din Munţii Orăştiei se află în reparaţii.

Intrarea în Sarmizegetusa Regia va fi gratuită pe întreaga perioadă în care accesul autoturismelor pe ultimii 4 kilometri din drumul spre monument este restricţionat.

„Ne dorim ca efortul celor care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia, de a parcurge 4 kilometri pe jos să fie răsplătit, astfel încât, până la ridicarea restricţiei, accesul să fie gratuit”, informează reprezentanţii Serviciului Public Administrare Monumente Istorice Hunedoara.

În 20 martie, o porţiune de drum aflată între Remiza - Valea Albă şi intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, a fost grav afectată, iar circulaţia a fost restricţionată pe acest tronson, pentru a nu pune în pericol integritatea turiştilor. Joi au demarat lucrările de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulaţia rutieră din cauza ruperii acostamentului şi surpării terenului de susţinere a şoselei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Răzbunarea naturii din tărâmul dacilor: drumul Sarmizegetusei Regia a fost devastat, iar accesul maşinilor a fost interzis. Sute de turişti urcă pe jos

Marele secret al drumului antic pavat din Sarmizegetusa Regia. De ce monumentul nu mai arată deloc ca în vremea dacilor

FOTO Misiune dificilă a salvamontiştilor la Sarmizegetusa Regia: stâncile s-au desprins din munte la poalele cetăţii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii