Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

UE finanţează modernizarea policlinicii. Investiţia ajunge la 2,3 milioane de euro

0
11 Jan 2019 17:53:04
Autor: Daniel Guţă
Policlinica Hunedoara
Policlinica Hunedoara

Policlinica din Hunedoara va fi reabilitată şi dotată cu echipamante noi, achiziţionate pe fonduri europene. Investiţia de 2,3 milioane de euro a fost admisă în faza de precontractare.

Uniunea Europeană va asigura fondurile necesare modernizării Policlinicii din Hunedoara.

„Proiectul vizează, în principal, reabilitarea clădirii care găzduieşte Policlinica spitalului municipal din Hunedoara. Are o valoare totală de 10.700.281 lei (2.299.899 euro) şi a fost admis în precontractare la data de 10 ianuarie 2019. Se va realiza reabilitarea completă a Ambulatoriului (corpurile: G,H şi I) pe toate domeniile de construcţie în care clădirea prezintă deficienţe”, a informat Primăria Hunedoara, beneficiarul proiectului depus pe Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Investiţia mai prevede consolidarea fundaţiei ambulatoriului, realizarea unui acoperiş de tip şarpantă, termoizolarea socului şi a faţadei, înlocuirea tâmplăriei degradate cu tâmplărie din PVC cu geam termopan, înlocuirea pardoselilor, refacerea finisajelor, refacerea şi igienizarea grupurilor sanitare, montarea unei noi instalaţii sanitare, refacerea instalaţiei termice şi a instalaţiei de ventilare şi de răcire a apei.

Ambulatoriul spitalului municipal Dr. Alexandru Simionescu va fi dotat cu un aparat EKG, un spirometru, un audiometru, un scaun ORL etc. Valoarea totală a acestor dotări este de 45.000 de lei fără TVA.

O altă aripă a Policlinicii a fost reabilitată în anii trecuţi, printr-un proiect de un milion de euro, finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Policlinică modernizată pe fonduri UE. Primăria Hunedoara a organizat licitaţia proiectului de două milioane de lei

Investiţie de cinci milioane de euro la spitalul municipal. Banii au fost obţinuţi de la UE pentru reabilitarea termică

Investiţie de 700.000 lei în spital. Au fost puse în funcţiune cele cinci lifturi noi


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii