Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Ultima zi de angajat al Căilor Ferate Române, pentru 70 de hunedoreni

0
8 Jul 2011 08:27:18
Autor: Tiberiu Stroia
Ana Tărăsescu va da societatea în judecată pentru disponibilizare abuzivă
Ana Tărăsescu va da societatea în judecată pentru disponibilizare abuzivă

Pentru 70 de angajaţi ai CFR Marfă Hunedoara, ieri a fost ultima zi de lucru. Preavizele primite acum o lună de ceferiştii hunedoreni au expirat. Disponibilizaţii cheamă societatea CFR Marfă în instanţă.

Pentru câteva zeci de angajaţi ai CFR Marfă Hunedoara „Glasul roţilor de tren” s-a auzit ieri pentru ultima dată. O mare parte dintre ei susţin că aceste disponibilizări s-au făcut fără să se respecte nicio regulă. Ioan Smadici, în vârstă de 55 de ani, este şef de manevră şi lucrează în cadrul CFR Hunedoara de 26 de ani. Concedierea l-a adus în pragul disperării.


„Soţia mea este bolnavă de cancer. Şi ea a fost disponibilizată de la CFR în urmă cu câţiva ani. Când au dat-o afară, mi s-a spus că dacă în cadrul firmei rămâne un singur membru al familiei, acesta nu va intra pe listele unor noi disponibilizări. Cu toate acestea, am fost concediat”, a spus Smadici. Omul este decis să dea societatea în judecată.

Concedieri nejustificate

Şi în cazul Anei Tărăsescu, inginer la staţia CFR Mintia, există multe semne de întrebare. Femeia susţine că asupra ei s-au făcut presiuni enorme şi că nu s-a respectat criteriul de competenţă. „Eu, care am studii superioare în domeniu, trebuie să plec. Colega mea, care nu are studiile necesare, rămâne. Astea nu sunt disponibilizări pe bază de competenţă. Pentru că am cerut explicaţii sunt ameninţată şi controlată din cinci în cinci minute. Asta pentru a se găsi un motiv care să justifice concedierea. Îi voi da în judecată”, spune Tărăsescu.

Liderul de sindicat Ionel Ţiţ, susţine poziţia colegilor şi afirmă că nu a fost chemat la niccio consultare. „Aceste disponibilizări s-au făcut aiurea. Nu am fost chemat la consultări. Pur şi simplu am văzut listele când era prea târziu”, spune Ionel Ţiţ.


În replică, şeful staţiei Deva, Cicerone Scorpie, susţine că totul s-a făcut pe baze de competenţe. „Persoanele disponibilizate au avut probleme la evaluările făcute în ultima perioadă. Acestea au fost criteriile de disponibilizare”, a spus Scorpie.

Proces
Cei 70 de disponibilizaţi ai CFR Marfă Hunedoara acuză instituţia

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările