Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Veşti bune pentru şoferi: au fost reluate lucrările la şoseaua Hunedoara - Călan, finanţate de UE

0
10 Feb 2020 16:51:04
Autor: Daniel Guţă
Lucrări pe şoseaua Hunedoara - Călan. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Lucrări pe şoseaua Hunedoara - Călan. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Şoseaua Hunedoara – Călan a reintrat în şantier după ce pe timp de iarnă, constructorii au suspendat lucrările, finanţate de Uniunea Europeană.

Constructorii au revenit pe şantierul celui mai important proiect de infrastructură rutieră derulat în judeţul Hunedoara, modernizarea Drumului Judeţean 687 Hunedoara – Călan. Oamenii lucrează la lărgirea carosabilului, între Hăşdat şi Nădăştie, la terasament, ziduri de sprijn şi elementele reţele de canalizare.  

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan (DJ 687), a fost dat în luna aprilie, după ce în octombrie 2018, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi reprezentanţii constructorului SRL au semnat contractul de investiţii. Lucrările au început în iunie, dar au fost oprite la scurt timp, în urma neînţelegerilor dintre drumari şi reprezentanţii CJ Hunedoara.

Drumul judeţean 687 va fi modernizat pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria - Petroşani. Pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lăţime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porţiunii de drum, lăţimea părţii carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulaţie, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare şi acostamente de 0,75 de metru fiecare.

Pasajul peste calea ferată Simeria - Petroşani va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare. Investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, având o durată de execuţie a lucrării de 23 de luni.

„Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanţare nerambursabilă, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanţare din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara – 3,13 milioane lei”, informa Consiliul Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan a intrat în şantier. În doi ani vom circula pe un drum judeţean cu totul modernizat

Marile planuri ale comuniştilor pentru cetăţile dacice: aeroport în Deva şi funicular până la Sarmizegetusa Regia

Cea mai spectaculoasă şosea din Parâng a intrat în şantier. Drumul va urca la peste 1.500 de metri în staţiunea montană

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii