Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Şcoala batjocorită de localnici. Ce s-a ales de clădirea din Hunedoara unde învăţau 1.500 de elevi

3
9 Oct 2019 17:57:44
Autor: Daniel Guţă
Şcoala generală nr. 10. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Şcoala generală nr. 10. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

La aproape cinci decenii de la construcţia sa, clădirea fostei şcoli generale nr. 10 din Hunedoara s-a ruinat din cauza actelor de vandalism repetate.

Cei care ajung în preajma fostei Şcoli generale nr. 10 din Hunedoara sunt întâmpinaţi într-o privelişte dezamăgitoare. Clădirea unităţii şcolare închise de şapte ani a suferit între timp numeroase acte de vandalism.

Ferestrele i-au fost sparte, fostele săli de clase au fost devastate, mobilierul a fost incendiat, iar unele spaţii au fost folosite ca adăpost de oamenii străzii sau ca WC pentru localnici.

Măsurile luate de autorităţi, care au blocat intrările în clădire nu au dat roade. Gratiile care protejau ferestrele sălilor de la parter au fost îndoite şi smulse, iar geamurile au fost sparte pentru ca prin ele oamenii să poată intra în interior, pentru alte serii de vandalisme.

Şcoala generală nr. 10 a fost inaugurată în toamna anului 1971, fiind la acea vreme una dintre cele mai moderne ale municipiului.

Peste 1.500 de elevi învăţau în anii 1980 aici, însă la închiderea ei, din 2013, doar 200 de elevi mai făceau cursuri. În anii trecuţi, administraţia locală din Hunedoara a plănuit transformarea imobilului într-un centru social, împreună cu Episcopia Devei şi Hunedoarei, însă proiectul a fost abandonat.Un alt plan viza transformarea clădirii într-un hotel, însă nici acesta nu a mai fost realizat.

Nici priveliştea din vecinătatea fostei unităţi şcolare nu este ofertantă, unde două blocuri abandonate înainte de finalizarea construcţiei lor au rămas în paragină din anii 1990. Acum clădirea fostei şcoli se află în conservare, în aşteptarea unor vremuri mai bune.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Viorica Dăncilă a deschis anul şcolar într-o comună din Ţara Haţegului. Cum au întâmpinat-o copiii

VIDEO Casa groazei de lângă Castelul Corvinilor. Clădirea istorică a fost şcoală de ucenici, dar a ajuns un loc înfiorător

Diriginta terorizată de elevul pe care nu l-a lăsat să se uite la filme porno în clasă: „M-a bătut şi a ameninţat că mă ucide”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Sorin Ioan
9.10.2019, 22:24:39

Domnule Guță Dumneavoastră vă bate-ți joc de localnici cu titlul articolului!. Asta probabil ce când ați intrat în corului lăudătorilor actualului primar?

0 (2 voturi)
unul altul unul altul
9.10.2019, 22:31:05

Comentariu considerat abuziv.

Smeritu Pahomie
10.10.2019, 01:54:02

In Epoca Noii Ordini Mondiale se pune accentul pe Globalizarea Marxista a analfabetismului.

+1 (1 vot)