Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan, în şantier de un an. Blocaje create de şoferii care ignoră restricţiile

0
5 Jun 2020 01:44:41
Autor: Daniel Guţă
Şoseaua Hunedoara - Călan. Un şofer intrat pe culoarea roşiea semaforului pe un sector cu restricţii. (stânga).
Şoseaua Hunedoara - Călan. Un şofer intrat pe culoarea roşiea semaforului pe un sector cu restricţii. (stânga).

Din luna iunie 2019, Drumul Judeţean 687 Hunedoara - Călan se află în şantier, pentru a fi modernizat. Investiţia e finanţată de UE.

A trecut un an de la începerea lucrărilor de modernizare a Drumului Judeţean 687 Hunedoara – Călan, singura investiţie cu finanţare europeană a Consiliului Judeţean Hunedoara, aflată în execuţie.

Tronsonul de aproape 10 kilometri se află în şantier, pe cea mai mare parte a traseului, iar şoferii întâmpină restricţii de circulaţie. Pe sectoarele din zona dealurilor Hăşdatului şi Nădăştiei şi pe podul de la intrarea intrarea în Călan au fost amplasate semafoare, iar traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă. Însă, zilnic, o mulţime de şoferi ignoră culoarea roşie a semafoarelor montate de drumari şi produc adesea blocaje pe şosea, riscând şi accidente rutiere.

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Drumului Judeţean 687 Hunedoara – Călan a fost dat în luna aprilie 2019, după ce în octombrie 2018, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi constructorii au semnat contractul de investiţii.

 

Lucrările au început în iunie 2019, dar au fost oprite la scurt timp, în urma neînţelegerilor dintre drumari şi reprezentanţii CJ Hunedoara. Au fost reluate abia în octombrie, dar sezonul rece a dus din nou la suspendarea lor. Din luna februarie,  drumarii au revenit pe şantier. „Execuţia lucrărilor de modernizare a DJ 687 Sântuhalm-Hunedoara-Călan (km 13+050 – km 22+791) a ajuns la un progres fizic de 30 la sută. Până în prezent au fost realizate lucrări de construcţii în valoare de 5,1 milioane de lei după cum urmează: amenajare a teritoriului, terasamente, suprastructură, consolidări, scurgerea apelor, semnalizare şi organizare de şantier”, informa recent Consiliul Judeţean Hunedoara.


 
Conform proiectului, Drumul Judeţean 687 va fi modernizat pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria – Petroşani. Pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lăţime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porţiunii de drum, lăţimea părţii carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulaţie, 2 benzi de încadrare de câte un sfert de metru fiecare şi acostamente de 0,75 de metru fiecare. Pasajul peste calea ferată Simeria - Petroşani va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare. Investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, având o durată de execuţie a lucrării de 23 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanţare nerambursabilă, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanţare din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara – 3,13 milioane lei, potrivit Consiliul Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan a intrat în şantier. În doi ani vom circula pe un drum judeţean cu totul modernizat

Marile planuri ale comuniştilor pentru cetăţile dacice: aeroport în Deva şi funicular până la Sarmizegetusa Regia

Cea mai spectaculoasă şosea din Parâng a intrat în şantier. Drumul va urca la peste 1.500 de metri în staţiunea montană

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii