Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan, în şantier. Cum s-a lucrat la modernizarea drumului judeţean

0
7 Aug 2020 17:11:14
Autor: Daniel Guţă
Drumul Hunedoara - Călan. ADEVĂRUL.
Drumul Hunedoara - Călan. ADEVĂRUL.

Lucrările la construcţia şoselei Hunedoara – Călan au început în urmă cu un an şi au termen de realizare până la finalul anului 2020.

Cel mai mare şantier din împrejurimile Hunedoarei se află pe şoseaua Hunedoara – Călan (DJ 687). Lucrările de modernizare a celor 9,7 kilometri de drum judeţean au început în vara anului 2019, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara susţin că vor fi finalizate în toamna acestui an.

Până în prezent a fost asfaltat sectorul de la Dealul Nădăştiei până la intersecţia cu Drumul Naţional 66, de la intrarea în Călan. De asemenea, este turnat un nou strat de asfalt şi în zona de la intrarea în municipiul Hunedoara.

 

Pentru a uşura munca drumarilor, s-au impus restricţii de circulaţie iar pe unele sectoare, semaforizate, circulaţia se desfăşoară alternativ. Mulţi dintre şoferi nu respectă însă noile reguli, riscând astfel producerea unor accidente.

Lucrările la Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan, singura investiţie pe fonduri UE, aflată în execuţie, a Consiliului Judeţean Hunedoara, au demarat în vara anului trecut, iar după un an de la începerea acestora a început turnarea primului strat de asfalt pe noua şosea.Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan va fi modernizat pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria – Petroşani. Investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, având o durată de execuţie a lucrării de 23 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei reprezintă o finanţare nerambursabilă, restul fondurilor fiind asigurate de Guvernul României şi Consiliul Judeţean Hunedoara – beneficiarul proiectului.


Mai puteţi citi şi:

VIDEO „Transalpina pădurenilor” a fost finalizată. Şoseaua de munte cu privelişti de vis

Probleme pe drumul spre Poiana Pelegii, din Parcul Naţional Retezat. Ce sfaturi primesc turiştii

VIDEO Satele unde oamenii se scaldă în bazine cu ape minerale. Ştrandurile rurale de pe Valea Mureşului 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii