Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, văzută de pe Dealul Liliecilor. Priveliştea celui mai spectaculos loc de pe A1

0
8 Sep 2019 21:26:35
Autor: Daniel Guţă
Autostrada Lugoj - Deva. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Autostrada Lugoj - Deva. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

De aproape o lună a fost inaugurat Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, iar cea mai spectaculoasă porţiune a acestuia este Dealul Liliecilor.

Cei 22 de kilometri din Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, un tronson cuprins între localităţile hunedorene Şoimuş, învecinată municipiului Deva, şi Ilia, au fost daţi în folosinţă în 14 august 2019.

GALERIE FOTO

Cea mai spectaculoasă porţiune a autostrăzii din vestul ţării se află în apropiere de nodul rutier de la Şoimuş, pe Valea Mureşului. Sectorul de circa doi kilometri a fost numit „Dealul Liliecilor”, pentru că aici lucrărilor au fost suspendate pentru aproape trei ani, după ce în 2014 a fost reclamată existenţa unei grote populate cu lilieci, care au trebuit relocaţi.

 

 

Povestea peşterii a făcut din „Dealul Liliecilor” unul dintre cele mai dificile lucrări de infrastructură din România ultimelor decenii. A făcut ca lucrările la cei 22 de kilometri de autostradă din vestul ţării, dintre care doi pe „Dealul Liliecilor” să se întindă pe cinci ani, atât cât au durat cele la Transfăgărăşan, şoseaua de 150 de kilometri prin munţi, construită în perioada 1970 – 1974. În ultimul an înaintea inaugurări Lotului 4, constructorii şi-au mobilizat cea mai mare parte a utilajelor şi a angajaţilor pentru a excava versantul de la Şoimuş.

În prezent, locul la poalele căruia se află autostrada Lugoj – Deva şi şoseaua Deva – Brad (DN 76) oferă privelişti spectaculoase.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Drumarii pregătesc recepţia celor 21 de kilometri construiţi cu întârzieri record

VIDEO Premieră pe Autostrada Lugoj - Deva, la cinci ani de la startul lucrărilor. Ce se întâmplă pe Dealul Liliecilor şi cât a mai rămas de construit din autostradă 

Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4 înainte de recepţie: „Este exclus ca autostrada să nu fie deschisă până de Sfânta Maria”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii