Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Avarie gravă în Hunedoara, din cauza gerului: un cartier a fost inundat, iar strada s-a transformat în patinoar

0
23 Jan 2016 23:28:10
Autor: Daniel Guţă
Apa a refulat prin canale, iar în scurt timp a îngheţat. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Apa a refulat prin canale, iar în scurt timp a îngheţat. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

O avarie la reţeaua de apă şi canalizare din municipiul Hunedoara a creat mari probleme în zona Chizid - Hăşdat. Strada Rotarilor a fost inundată, iar în scurt timp s-a transformat într-un patinoar, periculos pentru şoferi. Poliţiştii, poliţiştii locali, pompierii şi jandarmii au fost mobilizaţi la faţa locului pentru a preveni producerea unui dezastru.

Strada Rotarilor din Hunedoara s-a transformat într-un patinoar imens, în urma unei avarii la reţeaua de apă şi canalizare. O vană de apă din reţeaua subterană a crăpat din cauza gerului, iar la scurt timp canalele au refulat.

Zona Hăşdat – Chizid, care cuprinde Strada Serei şi Strada Rotarilor a fost inundată pe o suprafaţă mare şi pe o distanţă de câteva sute de metri. Localnicii au rămas fără apă, însă cele mai mari probleme le-au avut şoferii, din cauza faptului că în scurt timp carosabilul inundat a fost acoperit cu gheaţă.

„Am trecut cu greu prin zona indundată, unde apa şi stratul de gheaţă ajungea la 10 – 20 de centimetri”, a relatat un şofer.

Un echipaj de pompieri, ajutat de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali a intervenit în ajutorul localnicilor. Zona a fost asigurată de poliţişti şi agenţii de la Poliţia Locală Hunedoara, care i-au îndemnat pe şoferi să circule cu prudenţă. Un excavator a îndepărtat stratul gros de gheaţă, iar carosabilul a fost acoperit cu material antiderapant.

Gerul face ravagii în Hunedoara: conducta de apă a cedat

Hunedoara, conducta de apă spartă a inundat strada

Conducta de apă spartă în Hunedoara

Avaria s-a înregistrat în jurul orei 19:00, potrivit localnicilor, iar în jurul orei 22:00 cei de la Apa Prod au ajuns la faţa locului pentru remedia problemele. Intervenţia a fost îngreunată de ger, în Hunedoara temperaturile au coborât sub minus 10 grade Celsius.


Vă recomandăm şi:

Ce s-a ales de mineri la 17 ani după bătălia de la Costeşti. Culisele violenţelor încheiate cu Pacea de la Cozia şi decăderea apocaliptică a oraşelor-mină

Evenimentele care au culminat, pe 23 ianuarie 1999, cu Pacea de la Cozia au rămas în istorie ca apogeul puterii minerilor din Valea Jiului. De acolo nu se mai putea merge decât în jos. Şi s-a ajuns atât de jos, încât localităţile prospere de acum 25 de ani au devenit ruine, iar titanii acelor vremuri scormonesc în munţii de bolovani în căutare de cărbune ca să aibă ce mânca.

Tragedie în combinatul siderurgic din Hunedoara: o femeie a murit în cabina unei macarale, la 30 de metri înălţime

Echipajele medicale şi pompierii specializaţi în salvări de la înălţime au fost chemaţi în ajutorul unei femei căreia i s-a făcut rău, în timp ce se afla în cabina unei macarale de 100 de tone, cu care efectua lucrări în combinatul siderurgic din Hunedoara.

VIDEO Hunedoara văzută de irlandezi într-un reportaj sfâşietor: familii care trăiesc printre gunoaie, copii bolnavi, fără ajutor, sărăcie ca în Lumea a treia

O televiziune din Irlanda a realizat un documentar despre Hunedoara, în care oraşul este prezenat în cele mai sumbre aspecte. Potrivit jurnaliştilor de la Ireland AM, numeroase familii supravieţuiesc scormonind prin gunoaie, copii bolnavi sunt lipsiţi de ajutor, iar mulţi localnici nu au apă şi electricitate. Irlandezii le-au adus cadouri sărmanilor din judeţ.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările