VIDEO Bucurie mare la piscina din pădure: turmele uriaşe de mistreţi, cerbii şi urşii împart un ochi de apă din munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul de scăldat al animalelor sălbatice. PNGMC.
Locul de scăldat al animalelor sălbatice. PNGMC.

Un ochi de apă ascuns în pădurile Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina a devenit loc de întâlnire pentru zeci de animale sălbatice. Rangerii rezervaţiei au montat camere video de supraveghere în zonă şi au rămas uimiţi de imaginile înregistrate.

VIDEO

Urşii, turmele de mistreţi, cerbii, pisicile sălbatice şi vulpile dau târcoale unei mlaştini formată într-o pădure din Munţii Şureanu, iar imaginile înregistrate camera video de supraveghere amplasată în zonă i-au uimit pe rangerii Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.

Ochiul de apă şi nămolul din jurul lui este, pe rând, împărţit de o turmă de zâteva zeci de mistreţi veniţi să se scalde acolo, de câţiva urşi şi de cerbi carpatini, arată imaginile recente publicate de reprezentanţii rezervaţiei.

„Bucurie mare la piscină! A trecut zăpada...”, menţionează rangerii, descriind cel mai recent clip video cu turma uriaşă de mistreţi care se înghesuie să prindă loc în mlaştină.

Rezervaţia din Munţii Şureanu
Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina cuprinde în întinderea sa de aproape 38.000 de hectare unele dintre cele mai importante aşezări antice de pe teritoriul României: cetăţile dacice aflate în Patrimoniul mondial UNESCO. Parcul este întins pe teritoriul administrativ al comunelor Pui, Orăştioara de Sus şi Boşorod, iar cele câteva sate de pe raza lui sunt risipite pe munte, ori înşirate pe văile unor pârâuri.

Toate aşezările sunt înconjurate de pădurea care ocupă peste 70 % din suprafaţa rezevaţiei. Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina a fost înfiinţat în 1979, iar din anul 2000 a fost declarat arie protejată de interes naţional. Este situat în Munţii Şureanu, cu subdiviziunile Munţii Orăştiei şi Munţii Sebeşului, fiind mărginit de depresiunile Haţegului şi Orăştiei. Turiştii pot ajunge pe traseele parcului din localităţile Costeşti, Măgureni, Boşorod, Pui, Ponor, Baru, Crivadia şi de pe văile Streiului şi Băniţei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Traseele din Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina au fost marcate

FOTO Satele tăcute din munţi, ascunse în ţinutul dacilor. Cum trăiesc românii în cătunele din Grădiştea Muncelului

FOTO Tărâmul de vis al cetăţilor dacice: Parcul Natural Grădiştea Muncelului. Povestea ultimului locuitor dintr-un sat invizibil pe harta judeţului Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite