VIDEO Cum a fost sărbătorită Ziua Unirii Principatelor în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de hunedoreni s-au prins în Hora Unirii în centrul municipiului Hunedoara, unde a fost sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române.

Unirea Principatelor Române Moldova şi Muntenia a fost sărbătorită duminică în piaţa din faţa Casei de cultură a municipiului, printr-un spectacol de muzică şi dansuri populare.

Recitalurile artiştilor s-au încheiat cu tradiţionala Horă a Unirii, un simbol al sărbătorii din 24 ianuarie.

Peste 100 de oameni, mulţi îmbrăcaţi în costume tradiţionale şi cu tricolorul în piept, s-au prins în Hora Unirii din centrul Hunedoarei.

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea şi reprezintă unirea statelor Moldova şi Ţara Românească. La 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor în Ţara Românească după ce în 5 ianuarie 1859 a devenit domn al Moldovei.

 Ziua Unirii Principatelor, celebrată în Hunedoara

Unirea Principatelor, sărbătorită în Hunedoara

Spectacol în Hunedoara, de Ziua Unirii Principatelor


Vă recomandăm şi:

Revelionul în mitologia românească: obiceiul prin care se îmblânzeşte timpul

Revelionul este sărbătoarea nocturnă dedicată celui mai vechi zeu al omenirii, potrivit credinţelor arhaice ale românilor, este momentul în care Anul moare şi renaşte.

Cum s-a pregătit oraşul Deva pentru a-i întâmpina pe regele Mihai şi pe regina mamă Elena în 1940

Arhivele Naţionale ale judeţului Hunedoara păstrează o serie de documente rare ce prezentau modul în care comunitatea din Deva se pregătea de vizita regelui Mihai şi a reginei mamă Elena, programată în luna noiembrie a anului 1940. Localnicii erau instruiţi să participe cu toţii la întâmpinarea regelui, iar oraşul era împodobit de sărbătoare.

Fenomenul straniu din Sarmizegetusa Regia, înaintea solstiţiului de iarnă. Cum se înfăţişează capitala Regatului Dac

Zeci de oameni au ajuns în aceste zile la cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, pentru a se bucura, spun ei, de solstiţiul de iarnă. Unii dintre turiştii care au urcat la Sarmizegetusa au relatat de ce locul este atât de important pentru ei, în această perioadă. Totodată, vizitatorii susţin că a fost prima dată în ultimii ani când, în preajma solstiţiului, cetatea nu a fost acoperită de omăt.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite