VIDEO Misiuni aeriene pentru oprirea incendiilor de pădure. Cei care dau foc riscă amenzi drastice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Hunedoara.
FOTO: ISU Hunedoara.

Incendiile s-au întins pe mai mult de 200 de hectare de păşuni şi păduri şi a fost nevoie de intervenţia aviaţiei pentru oprirea focarelor din locuri greu accesibile.

Incendiile de vegetaţie şi de pădure s-au extins pe mai mult de 200 de hectare în judeţul Hunedoara, ajungând şi în zone aproape inaccesibile echipajelor de pompieri. În sprijinul lor au venit un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie.

„Nu suntem singuri în lupta cu incendiul din pădurile de la Luncani. Mulţumim echipajului IGAv pentru efortul de a transporta 54.000 de litri de apă asupra focarelor. Mâine vom acţiona din nou împreună”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Se interzice arderea păşunilor
De vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a interzis igienizarea terenurilor prin intermediul focului deschis. Astfel, se interzice arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale pe raza judeţului Hunedoara, indiferent de forma de proprietate a terenului.

„Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au adoptat, vineri, în unanimitate o hotărâre privind măsurile de reducere a riscului de incendiu la fondul forestier. Pentru igienizarea terenurilor prin intermediul focului deschis, primarii, persoanele împuternicite în acest scop de către primari, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul I.S.U. Hunedoara vor aplica persoanelor fizice sancţiuni cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei iar persoanelor juridice amenzi de până la 5.000 de lei”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Ocoalele silvice de stat sau private au datoria să intensifice activităţile de patrulare pentru identificarea, din stare incipientă, a unor arderi de vegetaţie uscată. Membrii ocoalelor silvice au obligaţia să informeze Garda Forestieră Judeţeană Hunedoara despre producerea unui incendiu şi să constituie echipe de primă intervenţie pentru stingerea acestuia în colaborare cu pompierii militari, se arată în comunicatul CJSU.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prevede şi susţinerea mai consistentă şi activă a pompierilor militari de către personalul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă care trebuie să asigure prima intervenţie la incendiile de vegetaţie sau fond forestier, sub coordonarea I.S.U. Hunedoara.

Peste 200 de hectare de păşuni şi literă de pădure au fost mistuite în ultimele zile de incendii de vegetaţie. O femeie a murit, în urma unui astfel de incendiu, iar mai multe gospodării au fost distruse.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Anunţ îngrijorător al Agenţiei de Mediu. Nivelul de poluare a aerului a crescut în judeţul Hunedoara

Incendiile de vegetaţie au dus la moartea unei femei. 200 de hectare de păşuni şi păduri în flăcări

VIDEO Gesturi sfidătoare faţă de poliţişti la o razie în Hunedoara: „Nu vii tu din pădure să-mi ceri mie buletinul”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite