VIDEO Protest în centrul Hunedoarei după ce spitalul a devenit unitate COVID: „Vrem spitalul înapoi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ADEVĂRUL.
FOTO: ADEVĂRUL.

Zeci de oameni au protestat, sâmbătă, în centrul municipiului Hunedoara, nemulţumiţi de faptul că Spitalul din Hunedoara a devenit unitate medicală COVID-19.

Protest în centrul municipiului Hunedoara. Aproape 100 de oameni, nemulţumiţi că Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” – Hunedoara a devenit unitate medicală COVID-19 s-au strâns în faţa Casei de cultură pentru a-şi arăta opoziţia faţă de decizia Ministerului Sănătăţii. Hunedorenii au reclamat faptul că astfel, pacienţii din municipiul Hunedoara, cu alte afecţiuni, sunt discriminaţi şi vor avea de suferit.

„Ne nemulţumeşte acest lucru, pentru că Hunedoara este un oraş îmbătrânit şi nu ştiu cui îi convine să îşi ia părinţii bolnavi şi să meargă cu ei să fie trataţi în spitalele din Deva, Orăştie, Haţeg sau unde ne mai trimit guvernanţii noţtri”, spune Iza, participantă la protest. „Solicităm redeschiderea spitalului municipal pentru a se face internări în spital, să se trateze lumea care e bolnavă, altfel bătrânii noştri, bolnavi, or să ajungă să moară acasă”, spune un alt hunedorean.


 

„Am venit astăzi aici pentru că nu sunt de acord ca spitalul din Hunedoara să fie doar spital COVID-19. Sunt de acord ca aici să fie trataţi pacienţi cu COVID-19, dar vrem să fim trataţi şi noi, ceilalţi”, a declarat o altă participantă la protest.



De la sfârşitul acestei săptămâni, Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a devenit unitate medicală COVID şi va trata, cu excepţia pacienţilor Secţiei de Dializă şi Oncologie, numai bolnavi diagnosticaţi cu noul coronavirus. De asemenea, Ambulatoriul va rămâne deschis pacienţilor, indiferent de afecţiunile acestora.

protest covid


Video, pe larg, de la protest. ADEVĂRUL.

Radu Budae, managerul spitalului, a precizat, pentru „Adevărul“, că pacienţii internaţi în prezent la Hunedoara, cu alte afecţiuni decât COVID-19, vor fi externaţi sau transferaţi în alte spitale, iar hunedorenii care beneficiază de serviciile spitalului, dar care nu au COVID-19, vor fi nevoiţi şi ei să apeleze la spitalele non-COVID din judeţ. Pentru mulţi dintre aceştia, în general oameni în vârstă şi cu afecţiuni cronice, adaptarea la noile schimbări poate fi dificilă.

La Hunedoara vor putea fi trataţi maximum 250 de pacienţi cu COVID-19, cu cele 20 de locuri la ATI, având în vedere capacitatea instalaţiilor de oxigen necesare în tratamentul pacienţilor cu noul coronavirus. În prezent, unitatea medicală are peste 480 de paturi, dar aproape jumătate dintre ele nu vor putea fi folosite, în lipsa dotărilor necesare pentru îngrijirea pacienţilor cu coronavirus. Unităţile medicale din Simeria, Orăştie, Lupeni, Vulcan, Geoagiu, Brad şi Zam, precum şi secţiile ATI, Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva vor fi spitale suport COVID, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii.

protest covid

Locuitorii municipiului Hunedoara şi ai localităţilor limitrofe nu rămân fără asistenţă medicală de specialitate, indiferent de afecţiunile de care suferă, informează Prefectura Judeţului Hunedoara. „Secţiile de oncologie, dializă precum şi Policlinica din localitate rămân în continuare la dispoziţia cetăţenilor, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Hunedoara – Deva are capacitatea de a prelua imediat orice pacient care nu ar putea fi tratat la Hunedoara, necesitând investigaţii suplimentare sau tratament de specialitate”, a informat, sâmbătă, prefectul Călin Marian.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Spitalul Hunedoara, unitate COVID-19. Explicaţia prefectului: „Nu avem de ales, pentru că nici boala nu alege”

Spitalul municipal Hunedoara a devenit spital COVID. Pacienţii fără coronavirus nu vor mai fi internaţi aici

Doliu în Spitalul Deva. A murit medicul Ileana Moca, în ATI, răpus de COVID-19. Mesajul colegilor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite